Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Dragi Tadiću

Sanja Marketić brani Glavaša: Znao je da pokušavamo nešto, ali ne i što

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja novinarka Glasa Slavonije i bliska prijateljica Branimira Glavaša stala je u njegovu obranu na suđenju oko pokušaja podmićivanja vrhovnih sudaca.

Nastavak suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi utjecali na presudu Branimiru Glavašu, bio je iscrpan. Svjedočila je novinarka i Glavaševa bliska prijateljica Sanja Marketić, koja se ranije nagodila s USKOK-om i priznala krivnju.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) OTKRIO SVE Nakon snimke objavljene u Provjerenom, u kojoj je svjedok priznao da je lagao na sudu ne bi li spasio Kalmetu zatvora, o svemu se oglasio i DORH Slika nije dostupna I Drmić glasovao za ukidanje imuniteta MIP po treći put skinuo imunitet HDSSB-ovcu Drmiću

>> U nastavku suđenja Dragi Tadiću opet o turniru u pokeru

Opisala je na koji su način skupljali novac i koga sve kontaktirali ne bi li ishodili pozitivnu odluku za Glavaša. Tvrdi da je 70.000 eura namijenjenih tajnoj operaciji od njih tražio poduzetnik Srećko Jurišić. I on se nagodio prije suđenja.

Glavaš, čije je ispitivanje zakazano za tjedan i pol dana, navodno, za taj plan nije znao. 'On je znao da mi pokušavamo preko nekoga nešto, ali nije znao da je netko od nas tražio novce, nije znao za kontakte sa Srećkom Jurišićem, niti za njegovu ponudu. Očekivali smo pravdu na Vrhovnom sudu i ispravljanje onoga što smo mi smatrali da je politički proces. Zbog zaštite svoje obitelji i sebe ja sam pristala na ovu nagodbu', rekla je Marketić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene