Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka i kći poginule

Liječnik otkrio u kakvom je stanju dvoje mladih iz stravične nesreće kod Nove Gradiške: "Kod stradavanja pri velikim brzinama..."

Aktualno Galerija Nesreća kod Nove Gradiške - 1 Nesreća kod Nove Gradiške - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod Nove Gradiške - 2 Nesreća kod Nove Gradiške - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod Nove Gradiške - 3 Nesreća kod Nove Gradiške - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nesreća kod Nove Gradiške - 4 Galerija 1/4 >>
Strašna prometna nesreća na autocesti kod Nove Gradiške. Majka i kći su poginule, dvoje djece - strani državljani - u teškom su stanju, a protiv oca vozača koji je u bolnici policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Automobil smrskan do neprepoznatljivosti. Noćna vožnja bila je kobna za tursko-francusku obitelj. U sudaru s kamionom poginule su majka i kći.

"Utvrđeno je da je 40-godišnji vozač automobila upravljajući vozilom zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio prikolice poluautomobila", poručila je Kata Nujić, glasogovornica PU brodsko-posavske.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV, donosi novi Crobarometar U Dnevniku Nove TV Novi Crobarometar: Jesu li dugi štrajk u pravosuđu i afera s plinom ostavili trag na popularnosti Vlade?

Nakon nesreće, 18-godišnjakinja i 15-godišnjak, brat i sestra, u teškom stanju uz pratnju anesteziologa prebačeni su u Osijek.

"Kod dvoje su dijagnosticirane krajnje cerebralne ozljede i transportirani su u KBC Osijek. Jedan je odmah operiran, a drugi je ostao kod nas na opservaciji", rekao je Josip Kolodziej, ravnatelj OB Nova Gradiška.

Otac obitelji upravljao je automobilom nešto prije ponoći, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Martina Bolšec Oblak.

"Kod stradavanja pri velikim brzinama, stradavaju kralježnica i mozak prilikom udarca glavom o tup predmet", objasnio je Kolodziej. 

O silini udara najbolje svjedoče ostaci automobila - čija je desna strana doslovno nestala. Uz policiju u noći su ozlijeđene i preminule izvlačili i vatrogasci.

Pročitajte i ovo Oluje u Europi - 3 Ima i mrtvih Nevrijeme u Europi oborilo zloglasne rekorde: "Nebo je bilo bijelo. Nekoliko stabala koja su ostala stajati izvijala su se, prizor je bio apokaliptičan"

"Protiv vozača policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", istaknula je Nujić

Brat i sestra koji su u osječkoj bolnici životno su ugroženi, na odjelu su intenzivne skrbi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene