Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i mrtvih

Nevrijeme u Europi oborilo zloglasne rekorde: "Nebo je bilo bijelo. Nekoliko stabala koja su ostala stajati izvijala su se, prizor je bio apokaliptičan"

Aktualno Galerija Oluje u Europi - 2 Oluje u Europi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oluje u Europi - 1 Oluje u Europi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oluje u Europi - 3 Oluje u Europi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Oluje u Europi - 4 Galerija 1/4 >>
Šokantne snimke iz Italije koju je sinoć i danas poharala oluja čiji dijelovi od jučer prijete i Hrvatskoj. Srećom, za sada se nije ponovila kod nas u tim razmjerima. U Italiji je rušila sve pred sobom, čupala stabla, nosila krovove, a padala je tuča veličine teniskih loptica.

Snažna oluja na Milano se obrušila jučer poslijepodne. Nastavila sinoć, a oko 4 sata ujutro imala vrhunac. U svega nekoliko dana, u Italiji je dva puta je oboren rekord u veličini leda. Novi rekord iznosi - 19 centimetara.

"Nebo je bilo bijelo. Nekoliko stabala koja su ostala stajati izvijala su se. Zatvorili smo sve prozore, ali prizor je bio apokaliptičan", ispričala je Giulia Moloino, stanovnica Milana.

"Ovo su stara stabla. Na ovom području živim 25 godina. Zaštitili smo ova stabla od rušenja kada su gradili podzemnu. Sada su sva na tlu", rekla Augusta Bera, također iz Milana.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Stiglo nevrijeme FOTO Nova runda oluje nad središnjom Hrvatskom: Munje parale nebo, snažan pljusak u Zagrebu

"Mnoge ulice su blokirane, mnoga stara stabla su pala, tko zna koliko je još oštećenja. Baš šteta. Živimo u teškim vremenima", dodala je Giovanna.

"Bilo je i tuče, uz granicu sa Slovenijom. Komadi leda bili su veliki nekoliko centimetara. Tuča je u olujama ovih dana golema. Toliko da je oboren dosadašnji europski rekord u veličini, te sada iznosi 19 centimetara", na Twitteru je objavio Protezione Civile della Regione Autonoma FVG.

Iz Italije nevrijeme je stiglo i do Slovenije. I tamo tuča i olujni vjetar. Zbog polomljenih električnih stupova i kabela, 1500 kućanstava još uvijek je bez struje. Zbog stabala na prugama, željeznički promet je otežan.

Pročitajte i ovo Sanacija štete od nevremena u Slavoniji - 2 Ostali bez riječi U akciju pomaganja stradalima od nevremena uključili su se svi: "Evo ja se ježim. Dočekaju nas, plaču, pogotovo bakice"

O silini olujnog sustava govore i fotografije zrakoplova američke kompanije, koji je iz Milana letio za New York. Pretrpio je značajnu štetu, te je morao sletjeti u Rim. Nitko nije ozlijeđen.

Intenzivni i brzi olujni sustavi od početka tjedna haraju kontinetalnom Europom. Zabilježeni su i u Švicarskoj i Njemačkoj. Donijeli su olujne vjetrove i velike štete. Oluje su od početka tjedna u Europi odnijele najmanje tri života.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene