Poduzetnik Jakov Surać, koji je i bivši nogometaš NK Zadra, dobio je u nepravomoćnoj presude suda u Zadru uvjetnu kaznu zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajle.

Galerija


Sutkinja je zadarskog poduzetnika Jakova Suraća proglasila krivim za premlaćivanje novinara Hrvoja Bajle te mu izrekla nepravomoćnu presudu od 10 mjeseci zatvora. Izrečena kazna zatvora je uvjetna, a rok kušnje određen je na tri godine, što znači da u tom periodu Surać ne smije počiniti slično kazneno djelo.

Vezani članci Jakov Surać (Foto: Filip Brala/PIXSELL) Surać ispričao svoju verziju obračuna s novinarom: ''Na podu ga nisam ni taknuo, sam je pao i slomio ruku'' Slika nije dostupna Bivši nogometaš koji je pretukao novinara pušten na slobodu: "Prijetio mu je da će mu odrubiti glavu"

Suraću je zbog izrećene mu uvjetne kazne, ukinuta zabrana pristupa novinaru Bajli, a dužan je još platiti i 5814 kuna sudskih i vještačkih troškova.

Jakova Suraća na sudu se teretilo za premlaćivanje i nanošenje teških ozljeda novinaru Hrvoju Bajli, a još mu je istražni sudac izrekao zabranu približavanja Bajli na manje od 50 metara.

Bajlo je, prepričavajući svoju verziju napada na njega, rekao kako ga je Surać udario šakom u glavu te cipelario na podu. On je uspio fotografirati Suraćev odlazak automobilom te pozvao policiju koja je bivšeg nogometaša pronašla i privela nekoliko sati kasnije.

Surać je pak u svojoj verziji priče rekao da je Bajlo izmislio napad radi samopromocije.

Analiza pobjede karaktera: Tko je oduševio, a tko podbacio; najveći problem i postava za Mađarsku