Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nanio teške ozlijede

Bivši nogometaš Surać pred istražnim sucem zbog napada na novinara Bajla negirao krivnju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši nogometaš i kapetan NK Zadra Jakov Surać (43), koji je u uhićen pod sumnjom da je u nedjelju pretukao zadarskog novinara Hrvoja Bajlu (33), izveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zadru.

''On me pogodio šakom u glavu, nakon čega sam pao na pod. Mislim da sam na sekundu ili dvije izgubio svijest, tad su počeli udarci. Znači, kad sam skužio da sam na podu, kad sam otvorio oči, skužio sam, vidio sam da me udara rukama i nogama po glavi po tijelu'', ispričao je Bajlo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv napadača krim istraga U Zadru brutalno pretučen novinar Hrvoje Bajlo Slika nije dostupna Paljba uvreda SMS-om Gradonačelnik Zadra novinaru: Ti si smeće!

Fotografirao je potom Suraćev odlazak automobilom te pozvao policiju koja je bivšeg nogometaša pronašla i privela nekoliko sati kasnije.

''Na temelju saznanja koje imam, da se događaj nije odigrao onako kako ga je prikazao gospodin Hrvoje Bajlo'', rekao je Andrej Korljan, odvjetnik Jakova Suraća.

Dok Božidar Kalmeta za komentar Bajlovih navoda nije bio dostupan, Zdravko Livaković sve naziva - budalaštinom. Jakov Surać tijekom dana je ispitan u Državnom odvjetništvu. Prema neslužbenim informacijama, krivnju je negirao.

''On je iznio aktivnu obranu'', rekao je Korljan. Dok se čeka potez pravosuđa, napad na Hrvoja Bajlu osudili su Hrvatsko novinarsko društvo i OESS.

Incident se dogodio u nedjelju navečer na parkiralištu na Obali kneza Branimira u Zadru, a Surać je priveden nekoliko sati kasnije na biogradskom području.

Ozlijeđenom Bajli nakon napada pružena je liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom lakatne kosti.

Napad na zadarskog novinara osudilo je u ponedjeljak Hrvatsko novinarsko društvo (HND), napominjući da je taj vlasnik portala ZADAR News te dopisnik portala Index.hr i tjednika Nacional u više navrata bio meta uvreda, prijetnji i zastrašivanja, zbog čega je zatražilo brzu i jasnu reakciju državnih vlasti.

U HND-u kažu da je Bajlu, koji godinama sustavno i dokumentirano propituje načine upravljanja Zadrom te spregu zadarskih političkih, poslovnih, sportskih i pravosudnih krugova, u nedjelju u večernjim satima na parkiralištu u Zadru fizički napao i teško ozlijedio bivši nogometaš NK-a Zadar, a danas poduzetnik Jakov Surać.

"Prema Bajlinim riječima napadač ga je prije fizičkog nasrtaja izvrijeđao jer piše za 'četnički Indeks i usr*** Nacional' te zaprijetio da će mu, nastavi li pisati o njegovim prijateljima Zdravku Livakoviću, Božidaru Kalmeti i HDZ-u 'odrubiti glavu'. Potom ga je šakama udarao po glavi i tijelu, oborio na tlo i nastavio tući nogama zbog čega je Bajlo nakratko izgubio svijest. Na hitnom odjelu zadarske bolnice Bajli su konstatirani prijelom desne ruke, te niz ozljeda na glavi i tijelu. Ozljede su kvalificirane kao teške tjelesne ozljede", poručili su iz HND-a

Na svom profilu na Facebooku Bajlo je objavio fotografije i liječnički nalaz te opisao događaj u kojem je kao napadača označio Jakova Suraća, a kao povod za napad naveo svoj novinarski rad, odnosno istraživanja u kojima se dotakao i Suraća. (I.D./Š.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene