Privođenje uhićenih u policijskoj akciji u Osijeku - 3
Privođenje uhićenih u policijskoj akciji u Osijeku - 3 Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Pixsell

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv desetero osumnjičenika od kojih je protiv šest predložio određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage prihvatio je prijedlog.


Sudac istrage osječkog Županijskog suda u srijedu je odredio jednomjesečni istražni zatvor za šestero osumnjičenika, koje USKOK tereti za zločinačko udruživanje i preprodaju droge na osječkom području, doznaje se na tome sudu.

Vezani članci Osiječki HNK šalje pomoć za Petrinju - 2 U osječkom HNK glumi se za Petrinju: "Bilo je veliko zadovoljstvo reći - ajmo, odigrajmo predstavu i dajmo novac" Policija, ilustracija Osumnjičen za ubojstvo: Policija uhitila mladića nedaleko od Nove Gradiške

Nakon jučerašnje policijske akcije u Osijeku i uhićenja više osoba zbog sumnje u organiziranu preprodaju droga, USKOK je u srijedu donio rješenje o provođenju istrage protiv desetero osumnjičenika, od kojih je protiv šest predložio određivanje istražnog zatvora.

Nakon ročišta, sudac istrage prihvatio je prijedlog Uskoka i osumnjičenicima odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestili su sa suda.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni 50-godišnjak, od srpnja 2019. do 9. lipnja 2020., u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji, okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i više drugih osoba iz Hrvatske i inozemstva, radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA na području Osijeka i okolice.

Tako je prvookrivljeni s drugookrivljenim 33-godišnjakom s osobama iz Srbije te s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovarao isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku.

Trećeokrivljenu 26-godišnjakinju Uskok tereti da je, u dogovoru s prvookrivljenikom, nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i putem drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje.

Tako pribavljenu drogu su potom prvokrivljenik i trećeokrivljenica, radi zajedničke prodaje, predavali ostalim okrivljenicima koji su, sukladno dogovoru i uputama, na dogovorenim mjestima preuzimali drogu, skrivali je i skladištili te pripremali za daljnju prodaju.

Drogu su zatim prodavali kupcima, a novac od prodaje su predavali prvookrivljeniku i trećeokrivljenici, koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su kako su osmunjičenici, za dogovore oko prodaje i skladištenja droge, njenu daljnju ilegalnu distribuciju, ali i za konzumaciju droga koristili ugostiteljski objekt u Osijeku.

Prema medijskim napisima, prvoosumnjičeni 50-godišnjak vlasnik je jednog osječkog ugostiteljskog objekta.

Iz MUP-a su jučer izvijestili da je riječ o realizaciji višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje osječka policija provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) iz Osijeka.