Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje

Cure detalji velike tragedije u Istri: Smrt bebe potresla i medicinare - "Nastojimo našim djelatnicima osigurati psihosocijalnu podršku"

Aktualno Galerija Tragedija u Puli, ilustracija - 2 Tragedija u Puli, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Puli, ilustracija - 3 Tragedija u Puli, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć Hitna pomoć Foto: DNEVNIK.hr +0 Tragedija u Puli, ilustracija - 1 Galerija 1/4 >>
Liječnici hitne pomoći zaprimili su poziv malo prije 7 sati, a na mjestu događaja pokušali su reanimirati bebu, no nije joj se moglo pomoći.

U obiteljskoj kući u Puli u četvrtak ujutro preminula je beba u dobi od mjesec i pol dana.

Policijska uprava istarska zaprimila je dojavu od hitne medicinske pomoći u 6:55 da su u Tomasinijevoj ulici na Verudi, gdje su pokušavali reanimirati bebu, potvrdila nam je istarska policija.

Unatoč liječničkim naporima, bebi rođenoj prije nešto malo od mjesec i pol dana, nažalost, više se nije moglo pomoći te je konstatirana smrt.

Tijelo djeteta prevezeno je u bolnicu, gdje će se obaviti obdukcija.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Obraćanje predsjednika Milanović: "Odlučio sam upozoriti na ozbiljnu prijetnju. To je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju"

Kako doznajemo, budući da je uzrok smrti djeteta još uvijek nepoznat, policija odmah poduzima mjere kako bi ustanovila uzroke ovog tužnog događaja. Za to je potrebno obaviti razgovore sa svim osobama koje su bile prisutne u kući u vrijeme događaja te očevid mjesta događaja.

"U 6:45 naš tim hitne medicinske službe zaprimio je poziv da dijete ne diše i da je beba plava, oni su u tri minute bili na mjestu intervencije. Odmah su pristupili svim postupcima oživljavanja, nažalost nije bilo pomoći - utvrdili su smrt" , rekla je Tatjana Čemerikić, VD ravnateljice NZHM Istarske županije.

Slučaj istražuje policija

Cijeli slučaj istražuje i policija. Tijelo djeteta nalazi se u Općoj Bolnici Pula na obdukciji, a rezultati obdukcije pokazat će točan uzrok smrti, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Iz Zavoda za socijalni rad kažu - obitelj je korisnik socijalnih naknada. Majka samostalno skrbi o troje malodobne djece. U obitelji nisu poduzimane mjere za zaštitu osobnih prava i dobrobiti djeteta, niti je u pogledu ostvarivanja majčine skrbi o djeci bilo potrebe za postupanjima.

Pročitajte i ovo Štrajk pravosuđa, ilustracija - 3 Golemi problemi Posljedice štrajka u pravosuđu: Predmeti se gomilaju - "Nismo mogli napraviti kupoprodajni ugovor jer ga nemamo gdje ovjeriti"

Tragedijom je potresen cijeli grad. Smrt tako malog djeteta potresla je i iskusne medicinare.

"To je inače najveći stres našeg posla, budući da oživljavanje djece je zaista za svakoga veliki stres, što govori koliko je sve to teško i mi nastojimo našim djelatnicima osigurati psihosocijalnu podršku", navodi Čemerikić.

Obdukcija će biti u petak, a tada će biti poznati detalji koji su doveli do ove tragedije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene