Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Davor Šišović

U strašnoj nesreći na pruzi smrtno stradao ugledni novinar: Policija objavila detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Dusko Marusic/Cropix
Novinar i vrsni poznavatelj istarskog kulturnog nasljeđa Davor Šišović poginuo je u subotu u naletu vlaka u tunelu Hum gdje je pješačio željezničkom prugom, izvijestila je policija.

Tijelo muškarca pronađeno je u subotu oko 12 sati uz željezničku prugu između stanica Hum i Borut, a očevidom je utvrđeno da ga je udario vlak koji prometuje između Pule i Lupoglava.

Naknadno je potvrđeno da je smrtno stradao 58-godišnji Davor Šišović, bivši novinar Glasa Istre, književni kritičar i zaljubljenik u kulturnu baštinu koji je proputovao gotovo sva istarska sela dokumentirajući jezično bogatstvo.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Sukob na Bliskom istoku "Nema načina da preživimo": Stižu upozorenja o besmislenosti evakuacije - sigurnih područja nema, cijeli teritorij je pod napadom

Pročitajte i ovo Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 3 na udaru i Hrvatska Rat u Gazi - još jedan udarac za svjetsku ekonomiju

Policija je utvrdila da se između 10 i 11 sati kretao pješice željezničkom prugom u tunelu Hum, te da je vlak nakon udara nastavio vožnju, ne primijetivši da je došlo do kontakta.

Muškarac je preminuo na mjestu događaja, a njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice.

Istarska policija nastavlja utvrđivati okolnosti događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene