Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na udaru i Hrvatska

Rat u Gazi - još jedan udarac za svjetsku ekonomiju

Aktualno Galerija Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 4 Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 4 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 3 Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 2 Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rat u Gazi novi udar na ekonomiju - 1 Galerija 1/4 >>
Osim što je već doveo do tragičnih ljudskih žrtava i patnje, rat u Gazi mogao bi biti još jedan udarac za ionako krhku svjetsku ekonomiju. A od tih ekonomskih posljedica neće biti izuzeta ni Hrvatska.

Crni dim nad Svetom zemljom. Za Miju Raka, vlasnika turističke agencije specijalizirane za vjerska putovanja nema dileme. Planirana i rezervirana hodočašća se do daljnjega otkazuju.

"Zbog trenutačne situacije koju svi pratimo zbog opasnosti sada ne bi bilo dobro voditi grupu u Svetu zemlju", kaže Rak.

Mijina agencija tek je prodisala nakon prisilne obustave rada u korona-krize, a sad opet stižu problemi.

"Čim ljudi nisu sigurni teško se odlučuju za putovanje. Tako da svaka kriza koja se dogodi, svaka tragedija poput ove koja se sada događa je sigurno posljedično i za nas problem", kaže vlasnik turističke agencije.

Pročitajte i ovo Djecu liječe opasnom kemikalijom - 3 prošlo godinu dana Institucije ne reagiraju na peticiju da se autističnoj djeci prestanu davati kemikalije: "Zgrozila sam se kad mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije"

No, taj problem tek je jedno zrnce pjeska u ekonomskoj pješčanoj oluji koju bi pokrenulo širenje rata. Eskalacija sukoba Izraela s Iranom ugrozila bi hormuški tjesnac - rutu kroz koju prolazi 30 posto svjetske nafte.

Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Biočine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene