Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 2
Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 2 Foto: Carinska uprava

Kamion koji je vozio vidno uznemireni vozač iz Srbije carinici su izdvojili pa pregledali. Osim deklarirane robe, pronašli su i 107 kutija.


Na Graničnom prijelazu Tovarnik carinici Službe za mobilne jedinice Vukovar 12. siječnja izdvojili su teretno vozilo srpskih registracija kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.

Prema deklaracijama, u RH je prevozio tost, no pregledom vozila i RTG snimkama, osim kruha, carinici su uočili još nešto. 

"Zbog same specifičnosti vrste robe koja se nalazila u hladnjači analizom slike s RTG uređaja, ali i povezivanjem drugih indikatora (primjerice, vidno izraženog uznemirenog ponašanja vozača), koji su ukazivali kako se u predmetnom slučaju može raditi o određenim nepravilnostima, pristupilo se i detaljnom pregledu i pretrazi navedenog vozila i hladnjače te je u istom, unutar pakiranja prijavljene robe - tost kruha, skriveno, pronađeno i 107 kartonskih kutija ispunjenih duhanskom melasom za pušenje, ukupne neto težine 1026 kg", navode u Carini.

Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 2 Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 3 Foto: Carinska uprava

Ilustracija Cigarete, kobasice, parfemi... Znate li što smijete unijeti preko granice u šengenski prostor?

Droga Karasovići 1 FOTO Bombastičan ulov hrvatskih policajaca i carinika: Pogledajte što su i kako razbojnici pokušali prokrijumčariti

Pronađena duhanska melasa za pušenje je oduzeta, a protiv vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora.

Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 2 Pokušao prošvercati tonu duhanske melase - 1 Foto: Carinska uprava

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 117.117,90 eura oduzeti su kamion i poluprikolica, a počinitelj - vozač predan je na daljnje postupanje službenicima MUP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju