Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Počinje suđenje S. Uzelcu, optuženom za ubojstvo svećenika Rafaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Srećku Uzelcu optuženom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja iz Generalskog Stola počinje sutra na Županijskom sudu u Karlovcu.

Optužnica karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva tereti Uzelca da je 15. ožujka ove godine između 22,20 i 22,50 sati u Generalskom Stolu u dnevnom boravku Župnog dvora nakon prepirke s Josipom Rafajem, s ciljem da ga liši života, u svećenika ispalio tri hica iz pištolja marke "Crvena zastava", model 70, kalibar 7,65 milimetara.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Slika nije dostupna VIDEO: Uzelcu 14 godina zatvora za ubojstvo župnika Rafaja

Predsjednik Sudskog vijeća sudac Ante Ujević rekao je danas Hini da prema njegovim saznanjima nema ni jednog razloga da sutra ne započne dokazni postupak za ubojstvo svećenika Rafaja. Pozvano je nekoliko svjedoka, među kojima i krunski svjedok Evica Krešić. Ona je poveznica okrivljenika i žrtve, a karlovački kriminalisti objavili su prije nekoliko mjeseci da je ona svojedobno bila u ljubavnoj vezi s obojicom.

Budući da je još tijekom istrage nad Srećkom Uzelcom obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje, očekuje se da će sutra sud izvijestiti stranke u sporu o njegovoj ubrojivosti, o čemu će ovisiti daljnji tijek postupka.

Nakon podizanja optužnice Uzelcu je određen pritvor zbog opasnosti od bijega i zbog osobito teških okolnosti djela.

Županijski sud najavio je nastavak rasprave i za drugi dan, 10. rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene