Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatskoj, BiH i CG uhićeno 88 krijumčara droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedničkom policijskom akcijom u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, pod nadzorom tužiteljstava tih zemalja, u proteklih šest mjeseci uhićeno je 88 osoba, a za 9 osoba raspisana je tjeralica, radi suzbijanja balkanskog lanca krijumčarenja droge, priopćeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare policijskih čelnika iz triju zemalja u Trebinju, nakon sastanka na kojem je analizirana policijska akcija presijecanja lanca krijumčarenja droge u jugoistočnoj Europi.

Među uhićenima je, kako je službeno rečeno, 56 iz BiH, 21 iz Crne Gore i 11 iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV poznati narkoklan Detalji velike akcije USKOK-a u Dalmaciji: "Pet muškaraca je uhićeno, za šestim policija još traga" Slika nije dostupna Optužnica protiv krijumčara ljudi

"Ova akcija imala je fantastičan stupanj tajnosti, što govori o visokom stupnju profesionalizma u njezinoj provedbi", izjavio je ravnatelj policije Republike Srpske Uroš Pena.

Zamjenik ravnatelja policije RH Ivan Nađ izvijestio je kako su u razdoblju od 13. travnja do 22. kolovoza ove godine kriminalne skupine prokrijumčarile na područje Republike Hrvatske više od 800 kilograma marihuane, od čega je do sada zaplijenjeno 67 kilograma u vrijednosti od milijun kuna. Po Nađevim riječima, u toj je akciji po prvi put u povijesti u Hrvatskoj zaplijenjen i jedan autobus koji je bio korišten za ilegalni prijevoz droge na područje Hrvatske. Nađ je dodao kako je također u Hrvatskoj zaplijenjeno i jedno osobno vozilo, te 45 tisuća kuna, više od 15 tisuća eura i jedan pištolj. "Presjekli smo vrlo važan kanal za dotok droge na ova područja", istaknuo je Nađ komentirajući zajedničku policijsku akciju RH, BiH i CG.

Ravnatelj policije Crne Gore Veselin Veljović izjavio je kako su u toj akciji surađivale i policije iz Slovenije i Srbije. Veljović je kazao kako droga na područje Balkana dolazi "s udaljenih destinacija i drugih kontinenata", spomenuvši u tom kontekstu posebice Bliski istok.

Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić najavio je kako će uskoro uslijediti nove zajedničke policijske akcije zemalja regije.

Sudionici današnjeg sastanka u Trebinju izvijestili su kako će policije iz Hrvatske, BiH i CG ubuduće unaprjeđivati suradnju i na suzbijanju ilegalne trgovine oružja, ilegalnih migracija te u borbi protiv terorizma.

Također su istaknuli kako je nužno razvijati međusobno povjerenje radi stabilnosti država u regiji, ali i regije u cjelini. Policijski čelnici iz Hrvatske, BiH, i CG na današnjem su sastanku u Trebinju dogovorili da se u idućih 15-ak dana u Banjoj Luci organizira zajednički sastanak načelnika kriminalističkih policija i njihovih suradnika iz triju zemalja kako bi se razmotrili planovi za daljnju suradnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene