Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Specijalci po šumi i dalje tragaju za naoružanim bjeguncem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Granice nedaleko od Našica, cijeli je jučeršnji dan trajala policijska potraga za 35-godišnjim Vinkom Dleskom. On je pobjegao u šumu nakon što ga je jučer oko 10 sati došla privesti policija zbog njegove sinoćnje pucnjave na šumare. Prema neslužbenim informacijama Vinko je vjerojatno naoružan i pod utjecajem alkohola. No. policija to poriče i tvrdi kako nisu ugroženi ljudski životi.

35-godišnjaka, koji je iz izrazito problematične obitelji, policija je jučer ujutro došla privesti nakon što su šumari zatražili zaštitu zbog noćašnje pucnjave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

Sinoć oko ponoći šumari su Vinka uhvatili dok je krao drva iz obližnje šumarije.

Vinko sa svoja tri brata navodno već godinama krade drva iz šumarije, a samo su je prošle godine oštetili za oko 200 tisuća kuna.

No Vinka su sinoć šumari uhvatili na djelu i počeli odvlačiti natrag drva koja je ukrao.

Na to je 35-godišnjak zapucao na njih.

Kada ga je policija jutros došla privesti Vinko se opirao uhićenju te pobjegao u šumu.

Kraj oko Granica izrazito je šumovit, a bjegunac poznaje svaki kutak. 

Djelatnici policijske postaje iz Našica te pripadnici specijalne policije od 11 sati ujutro 'pročešljavaju' šumu u potrazi za Dleskom.

Susjedi pričaju kako je obitelj Dlesk poznata kao izrazito problematična, a njezini članovi godinama teroriziraju stanovnike malenog sela nedaleko Našica. Poznato je i da je Vinko sklon alkoholu, baš kao i njegova majka Marija.

Nema službene potvrde da je Vinko naoružan, a policija uvjerava kako nisu ugroženi ljudski životi.

Potraga za naoružanim bjeguncem za danas je okončana. Policijske ophodnje dežuraju, selo je opkoljeno, a s izlaskom sunca potraga će se nastaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene