Dva istražna povjerenstva utvrđuju okolnosti pada zrakoplova u kojem su poginuli natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić. Ostaci aviona dopremljeni su u Zemunik.


Ostaci aviona ZLIN evidencijske oznake 403 dopremljeni su u petak, u poslijepodnevnim satima u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Vezani članci U padu vojnog školskog aviona poginula dva pripadnika HRZ-a Brigadir Željko Ninić: "Nismo imali problema s ovim tipom zrakoplova, avion nema crnu kutiju, ali..." Andrej Plenković Andrej Plenković prihvatio ostavku Damira Krstičevića: "Nije odgovoran za ovo, on je moj prijatelj, uvijek je u mom timu''

Istražna povjerenstva rade na utvrđivanju svih okolnosti tragične nesreće u kojoj su smrtno stradali pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pilot natporučnik Marko Novković i učenik-letač poručnik Luka Jagatić, priopćeno je iz MORH-a.

Očevid će pokazati što je uzrok nesreći

Podsjetimo, ranije je javljeno da u mjestu Biljane Donje, gdje su jučer u nesreći vojnog školskog zrakoplova ZLIN život izgubila dva mlada pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, još traje očevid. Tragičnim događajem potresene su obitelji, kolege i prijatelji poginulih.

Dva istražna povjerenstva utvrđuju okolnosti pada zrakoplova. Zašto se ova tragedija dogodila, pokazat će rezultati očevida. U Ministarstvu obrane otvorena je knjiga žalosti za poginule pilote.

"Što je sad, majko mila? Nit ima grmljavine, ništa. Što je to, na kući se osjeti kako je drmnulo? Blizu! Samo nije na kuću, iza kuće jedno metar", opisao je pad avion očevidac Stevanija Babić iz Biljana Donjih.

"Potreseni smo ovim događajem, tragedija je velika, opet smo izgubili dva mlada života, dva pilota", rekao je pukovnik Boris Panić, načelnik stožera 93. krila baze u Zemuniku.

"Izuzeti su iz aviona dijelovi koji su se mogli izuzeti jer je prilično uništen i zapaljen. Sad se izuzimaju dijelovi aviona radi analize i uzroka pada", rekao je Duško Berović, zamjenik državnog odvjetnika u Zadru.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr