Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godinu dana

U akciji 'Ragusa' zaplijenjena 3 milijuna vrijedna droga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jednogodišnjeg praćenja skupine iz zagrebačke Dubrave, za koju se sumnja da je organizirano preprodavala heroin, policija je zaplijenila više od 9,5 kilograma heroina i 690 grama kokaina koji bi u uličnoj preprodaju dostigli vrijednost i do tri milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Akcija kodnog imena 'Ragusa' dovršena je u srijedu 7. listopada, podnošenjem kaznenih prijava protiv 17 osoba, od čega je 16 prijavljeno zbog preprodaje droge, a jedna zbog posjedovanja. Sedam osumnjičenika je uz kaznenu prijavu privedeno istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, tri su u bijegu, tri od ranije u zatvorima u Zagrebu i Splitu, a četvorica su puštena da se brane s slobode. U policiji kažu da je tijekom cijele akcije zbog preprodaje ili posjedovanja heroina uhićeno ukupno 100 osoba u dobi od 16 do 62 godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Ukupno je zaplijenjeno 9.522 grama heroina, 691 gram kokaina, više od pet kilograma marihuane te dva kilograma paracetamola koji se koristi za miješanje s heroinom. Zaplijenjena je i jedna puška, osam pištolja, više komada streljiva raznog kalibra, četiri digitalne vage, 25 krivotvorenih novčanica od 100 eura te 96.600 kuna i 2.700 eura za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge. U akciji koja se proširila na gotovo cijelu Hrvatsku pretraženo je 27 stanova i 42 automobila, a neki od osumnjičenika bili su tajno praćeni i snimani, kažu u policiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene