Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažnjeni stranci

Malo se opustili na Kvarneru: Turisti glisirali preblizu obali, Mađar kažnjen jer je otplivao - predaleko

Ilustracija
Ilustracija Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Pomorska policija je u tjedan dana zabilježila 19 nedozvoljenih glisiranja. Osim toga, jedan kupač je kažnjen jer je zaplivao predaleko na pučinu.

Protekli tjedan pomorska policija na Kvarneru je imala pune ruke posla. Zabilježili su čak 19 slučajeva nedozvoljenog glisiranja i to u akvatoriju otoka Krka i Raba te na području Novog Vinodolskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija policija upozorila Zbog jedne poruke i jednog poziva: Djelatnica oštetila firmu za 183 tisuće eura

Policajci su u glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekli šest Nijemaca, tri Čeha, po dva Austrijanca i Švicarca te Danca, Mađara, Slovaka, Slovenca, Srbina i Britanca. Svi su oni novčano kažnjeni.

Zaplivao na pučinu pa dobio kaznu

Kažnjen je i 30-godišnji Mađar koji je hrabro zaplivao prema pučini u moru ispred Kraljevice.

Zatečen je na udaljenosti većoj od 100 metara od obale, a uživanju u plivanju daleko od drugih kupača koštalo ga je 66 eura.

Pročitajte i ovo Privođenje mladića za nesreću u Buzinu - 2 petero ozlijeđenih Mladić koji je pokosio ljude u Buzinu pušten iz pritvora: Ostao bez vozačke, dva puta mjesečno mora se javljati policiji

Osim toga, policija je zatekla Nijemca u akvatoriju otoka Krka bez police osiguranja za plovilo i Talijana koji je u akvatoriju otoka Lošinja zatečen s plovilom bez registracijskih oznaka.

Pozivaju na pridržavanje propisa vezanih uz sigurnost na moru i najavljuju daljnji pojačani nadzor nautičara, kupača i ronioca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene