Obavijesti Video Pretražite Navigacija
filmska potjera

Nakon provjere pokušali pobjeći: Policija uhitila dvojicu državljana Srbije zbog prevoženja ilegalnih imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva državljana Srbije uhićeni su u Zečevu Varošu kod Slunja zato što su prevozili ilegalne migrante. Protiv njih se provodi kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su rano jutros po mraku, zaustavili kombi vozilo zagrebačkih registracija, kojim je bez vozačke dozvole upravljao 22-godišnji državljanin Srbije. Prevozio je više stranih državljana, za koje se sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli nezakonito, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Policijski službenici su pokušali zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, međutim vozač se na znakove policije nije zaustavio. Štoviše u nastavku vožnje je udario u dva službena policijska vozila i nastavio se kretati da bi se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao pobjeći.

Policajci su ga spriječili i 22-godišnji vozač, državljanin Srbije je uz sredstva prisile uhićen. Iz vozila su izašli i strani državljani koji su također pokušali pobjeći u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu, ali su i oni uhićeni. Jedan je policijski službenik tijekom hvatanja ilegalnih migranata iz službenog vatrenog oružja ispalio jedan hitac u zrak, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JOŠ SU I KRIVOTVORILI REGISTRACIJE Pali crnogorski krijumčari migrantima: Smjestili ih u prtljažnike, ali ipak nisu uspjeli zaraditi zavidnu svotu novaca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezakonito ušli u Hrvatsku Filmska potjera: Krijumčarili 16 migranata, probili rampu na autocesti, zabili se u policiju i vozili u suprotnom smjeru

Također, u Zečevom Varošu zaustavljen je i osobni automobil s registracijom Republike Srbije, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se također dovodi u vezu s ovim događajem.

Protiv oba državljana Srbije policija provodi kriminalističku istragu zbog sumnje u protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj i zbog "prisile prema službenoj osobi".

Strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja Republikom Hrvatskom i Europskim gospodarskim prostorom. Policija za sada nije objavila o kojem broju ilegalnih migranata se radi ni o zemlji podrijetla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene