Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojstvo staro 20 godina

Ekskluzivne snimke: Muškarac kojeg sumnjiče za ubojstvo bankara na sud doveden uživo tijekom Vijesti Nove TV, određen mu istražni zatvor

Osumnjičeni
Osumnjičeni DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policijsko vozilo Policijsko vozilo Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr +0 Osumnjičeni Galerija 1/3 >>
Osumnjičeni za ubojstvo Ibrahima Dedića, Tomislav Viktor Basa, ispitan je u Državnom odvjetništvu u Zagrebu, a potom je doveden ne Županijski sud gdje je donesena odluka o jednomjesečnom istražnom zatvoru.. Vijesti Nove TV objavile su ekskluzivne snimke privođenja Base na sud.

Basa je na sud priveden baš u trenutku kad se za Vijesti Nove TV u 17 sati ispred suda javljao reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Kako neslužbeno doznajemo, Basa se u policiji i u Državnom odvjetništvu branio šutnjom, a sad je sud donio odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru. 

Tomislav Viktor Basa osumnjičen je za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića. Ubojstvo se dogodilo 1999. godine.

Basa je doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1998. ranjen u vrat Dvaput pucali u njega: Tko je bio bankar koji je ubijen u sačekuši prije 20 godina?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji slučaja Policija o ubojstvu bankara Dedića: Uhićen je osumnjičenik (49) u Zagrebu, branio se šutnjom

Kako je rečeno na konferenciji za novinare koju je zagrebačka policija održala u četvrtak - dovršeno je istraživanje nad državljaninom Hrvatske, Švicarske i Nizozemske za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo uz pomoć dvojice pomagača.

Uhićeni dosad nije procesuiran zbog kaznenih djela. Predan je u pritvor u Zagrebu. Uhićen je u srijedu tijekom dana u Zagrebu, a u policiji se branio šutnjom. Oružje kojim je počinjeno ubojstvo još uvijek nije pronađeno. U posljednja 24 sata provedena su vještačenja nad 49-godišnjakom koja su potvrdila sumnju policije.

Kako je rečeno, osumnjičeni je posljednjih desetak godina živio u inozemstvu. Iz policije su kazali da je ključ svega njegov dolazak u Hrvatsku.

Policija je prvotno uhitila dvoje ljudi, no drugog će čovjeka pustiti nakon što nije utvrđena njegova povezanost s ubojstvom bankara Ibrahima Dedića.

Podsjetimo, Ibrahim Dedić 1989. otvorio je prvu privatnu banku na ovim prostorima. Često je obavještavao javnost da mu prijete i da ga ucjenjuju, ali mnogi su njegove pozive upomoć dočekivali s podsmijehom.

Ubijen je u sačekuši 1999. ispred zgrade u kojoj je živio na zagrebačkoj Ferenčici. Ubijen je ispred svog doma u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu 3. srpnja 1999. godine, a na njega su pucali napadači iz crnog BMW-a.

Policija je intenzivno, ali bezuspješno godinama tragala za njegovim ubojicama.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene