Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krpao dugove

Tko je posrnuli policajac, odgovoran za 11 pljački u Zagrebu? Pošta u Središću koštala ga "karijere"

Pljačkaš policajac (Foto: PU zagrebačka)
Pljačkaš policajac (Foto: PU zagrebačka) PU zagreba?ka
Aktualno Galerija Pljačkaš policajac (Foto: PU zagrebačka) Pljačkaš policajac (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka +0 Foto: PUZ Galerija 1/2 >>
Od policajca do kriminalca, tako glasi priča Luke Gajice (28), kojeg njegovi, sada već bivši kolege, sumnjiče za pljačku šest pekarnica, dvije pošte, dvije ljekarne i kioska.

Luka se kriminalnim radnjama odao kako bi pokrpao kockarske dugove, a policija ga je otkrila nakon što je godinu i pol dana paralelno radio kao policajac, ali i pljačkaš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razbojništvo Pljačka na Jarunu: Maskiran zaskočio djelatnika pošte i ukrao novac Slika nije dostupna Policija traga za razbojnikom Opljačkana pošta na zagrebačkom Središću, pljačkaš u bijegu

Luka Gajica osumnjičen je za pljačku 34 tisuće kuna, odradivši ukupno 11 razbojništava po Novom Zagrebu i Trnju. Sve to ga je u konačnici koštalo i karijere. Naime, uz to što je uhićen i kazneno prijavljen, rješenjem načelnika PU zagrebačke ovaj temeljni policajac, koji je u službi bio oko pet godina, privremeno je udaljen iz službe, piše Jutarnji list.

Gajica je "odradio" šest pekarnica Mlinar, jedan kiosk Tiska i jednu ljekarnu te dva puta istu poslovnicu Hrvatske pošte u Šiblovoj ulici u zagrebačkom naselju Središće. Sve to napravio je u razdoblju od 20. travnja 2017. do 22. studenoga ove godine.

Zapeo za oko zaštitaru

Karijere ga je koštala upravo zadnja pljačka Pošte u Središću jer je nakon nje otišao u obližnji Kaufland. Tamo je zapeo za oko zaštitaru kojem je odmah po ulasku bio sumnjiv jer je nervozno bauljao s kapuljačom na glavi.

Pozvali su policiju koja je gledajući snimke nadzornih kamera iz pošte shvatila da je riječ o istom muškarcu u istoj odjeći. Nije dugo trebalo da posrnulog policajca njegovi kolege pritisnu dokazima i povežu s nizom drugih razbojništava.

Policajac Luka u akcije je uglavnom odlazio u prijepodnevnim satima. Bio je maskiran ili povezom ili maramom preko lica, a ovisno o godišnjem dobu navlačio je i kapuljaču na glavu. Zaposlenicima je prvo prijetio riječima, no onda bi iz džepova izvlačio plastični ili plinski pištolj.

Pošta u Središću na meti pljačkaša

Najveću dramu zbog njega proživjele su djelatnice pošte u Središću koje je u samo pola godine “posjetio” dva puta. Prvi put tu je poštu orobio 22. svibnja, a potom i 22. listopada, točno dan nakon svoga rođendana.

Šteta? Tek nešto više od 10 tisuća kuna u oba navrata. No, strah koji su proživjele djelatnice pošte, od kojih su neke još na bolovanju i primaju psihološku pomoć, nemjerljiv je. Naime, policajac Luka priuštio im je petu pljačku ove godine.

Luka Gajica svoje je pljačkaške pohode kolegama pokušao opravdati ovisnošću o kocki, a ukradenim novcem taman je počeo krpati svoje kockarske dugove.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene