Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Švercom i preprodajom droge iz BiH zaradili 1,3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je suradnji s državnim odvjetništvom zbog sumnje u zloporabu opojnih droga kazneno prijavila jedanaest osoba u dobi od 23 do 53 godine.

Riječ je o tri žene i osam muškaraca, od kojih su dvoje iz Bosne i Hercegovine, a ostalih devet s područja Slavonskog Broda. Tereti ih se da su nabavili i prodali tridesetatak kilograma marihuane i oko 300 grama heroina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policijska akcija U kući skrivao šest kila marihuane. Drugi mladić imao amfetamine, kokain... Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna Pala tri kriminalca VIDEO Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna: Otkrili su detalje

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su drogu u manjim količinama kupovali u BiH i prenosili je u Hrvatsku, te prodavali na području Slavonskog Broda i Požege, opskrbljujući tako pedesetak osoba.

>> Raspačavali amfetamin i marihuanu

'Osumnjičeni su između sebe podijelili funkcije - neki su drogu kupovali u susjednoj državi, drugi su je prenosili u Hrvatsku, a treći preprodavali u našoj zemlji.Ukupno su počinili više od 70 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, no i druga imovinska kaznena djela, poput teških krađa. Zaplijenili smo, također, i manju količinu hašiša, amfetamina, nekoliko stabljika indijske konoplje te više desetaka komada lijekova s popisa opojnih droga ', ističe Darko Petek, načelnik PU brodsko-posavske.

U jednom slučaju droga je prodana u Zagrebu, u vezi čega su brodski policijski službenici uspješno surađivali s kolegama iz metropole.Šest osumnjičenih je privedeno, a dvoje je i zadržano u istražnom centru u Požegi.

' Kilogram marihuane kupovali su po 1.800 eura, a prodavali ga po barem tri puta većoj cijeni. U prijevodu to znači kako su od spomenutih tridesetak kilograma na crnom tržištu zaradili oko 1,2 milijuna kuna. Gram heroina prodvali su po cijeni od 200 do 300 kuna, tako da su od heorina zaradili oko 90.000 kuna ', istaknuo je Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću.Na pitanje hoće li ovo biti težak udarac za brodsko narko-tržište, Petek je odgovorio kako se rupe, nažalost, brzo popunjavaju i kako će se vjerojatno ubrzo pojaviti novi dileri koji nisu s ovog područja.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene