Dva kamiona i osobno vozilo zahvaćeni su požarom na državnoj cesti D 1 kod Karlovca, a vozač jednog kamiona je poginuo dok je još dvoje ljudi ozlijeđeno.


Jučer, oko 21.30 sati na državnoj cesti D-1 u naselju Cerovac Vukmanićki dogodila se prometna nesreća dok je 33-godišnjak iz Zagreba upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka i kretao se u smjeru juga.

>> VIDEO Poginuo pri padu s motora: Vozio preko 450 km/h!

Zbog još neutvrđenih razloga, teretno vozilo je prešlo na suprotni kolnički trak te direktno udarilo u teretno vozilo s prikolicom splitskih registracija.

Vezani članci Nesreća u Zagrebu Kiša u Zagrebu donijela nevolje: Sudarila se četiri automobila i vozilo Čistoće Zapaljeni tanker (Foto: Screenshot/YouTube) Tanker pun goriva zapalio se nasred ceste, vatrogasci su bili potpuno bespomoćni

Prilikom sudara na oba vozila izbio je požar, kojeg su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.

Vozač koji je skrivio nesreću izašao je iz kamiona i krenuo spašavati ljude koji su stradali. Na suvozačkom mjestu drugog kamiona primijetio je djevojku u plamenu. Izvukao ju je na sigurno prije eksplozije koja je zapalila obje kabine.

Vozač tog kamiona na mjestu je preminuo, a djevojka je primljena u opću bolnicu u Karlovcu gdje se bore za njezin život. Identificirana je iako je 90% tijela pod opeklinama visokog stupnja. 33-godišnji vozač drugog teretnog vozila lakše je ozlijeđen.

Promet je na državnoj cesti D-1 još uvijek u prekidu, te se za osobne automobile odvija zaobilazno. Materijalna šteta je veća od 100.000 kuna. U cilju utvrđivanja uzroka ove prometne nesreće nastavlja se s kriminalističkim istraživanjem.

U policiji kažu da je promet bio u potpunom prekidu od nesreće tako da su se s obje strane kod Cerovca Vukmaničkog formirale kolone teretnih vozila, a osobna su vozila preusmjeravana lokalnim prometnicama preko Ladvenjka. Vatrogasci duže vremena vozilima u plamenu nisu moglo ni prići, no u 22.20 sati, požar je uglavnom ugašen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook