Biokovo
Biokovo Foto: Facebook/HGSS Makarska

HGSS Makarska na svojem je Facebooku opisao potražnu akciju za stranom turistkinjom koja je, nažalost, završila tragično.


Preko centra 112 u četvrtak su dobili dojavu o nestaloj stranoj državljanki.

Vezani članci Potraga za nestalim mladićem na Perućkom jezeru - 2 I dalje se traga za mladićem (23) na Perućkom jezeru: Na terenu ronioci, koriste i dronove HGSS, ilustracija U tijeku velika potraga za nestalim mladićem: Uključeni gotovo svi spasitelji, traže ga dronovima, plovilima, psima, helikopterima...

"Planinarila je sa kćeri i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku. Po povratku nazad u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti se dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS stanice Makarska koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost bez uspjeha", kažu iz HGSS-a Makarska i opet, po tko zna koji put, apeliraju na planinare.

"Niti jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija. Nažalost, još je jedan život nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se da je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima 'osvajati' Biokovo!" poručili su na Facebooku.

Potražna akcija HGSS Stanice Makarska Težak dan za HGSS Stanicu Makarska. Dojavom preko Centra 112 primamo obavijest o...

Objavljuje HGSS Stanica MakarskaČetvrtak, 29. srpnja 2021.