Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

47-godišnjak s područja Svetog Đurđa kod Varaždina snimio je izjavu prema kojoj će se građani na potresom pogođenom području morati prisilno cijepiti i postavio snimku na društvene mreže. Snimku je pogledalo gotovo 50 tisuća ljudi, a reagirala je i policija.


3. siječnja 47-godišnjak s područja Svetog Đurđa kod Varaždina, snimio je svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa.

Snimljenu izjavu proširio je na više društvenih mreža. Snimku je pogledalo više od 47 tisuća građana koji su povjerovali u istinitost snimke, iznoseći negativne komentare na takvo cijepljenje.

Na drugoj društvenoj mreži snimka je blokirana zbog neistinitog sadržaja. Protiv 47-godišnjaka će biti podnesena prekršajna prijava.

Koronavirus u Hrvatskoj 76-godišnjak pozitivan na koronu šetao bez maske po domu za starije na Krku, otišao u restoran i kiosk

Strava u Splitu Strava u Splitu: Životinja obješena na Rivi, uginula u mukama? Isprva se činilo da je pas, ali...

Utvrdi li mu se krivica, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđa novčanu kaznu u iznosu do 800 kuna ili kaznu zatvora do 30 dana.