Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvor Pressa tvrdi

'Gudurić se predao jer se boji Joce Amsterdama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želi biti izručen Hrvatskoj jer je uvjeren da mu prijeti opasnost od Jocića, tvrdi policijski izvor.

Bojan Gudurić (29), jedan od šestoro optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, koji u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu čeka odluku o izručenju Srbiji ili Hrvatskoj, predao se banjalučkoj policiji iz straha od Joce Amsterdama, piše srbijanski Press. Prema njihovim informacijama, Gudurić se odlučio predati u BiH da preko ove države bude izručen hrvatskom pravosuđu jer je uvjeren da mu u Srbiji prijeti opasnost od Sretena Jocića, koji je u Srbiji optužen za atentat na Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Mesić Vs Petričić Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića

>> Guduriću pritvor u BiH može trajati do 40 dana

>> VIDEO Matanić: Izigrali su me USKOK i policija!

Izvor Pressa iz novosadske policije, koja je dugo bila na tragu Guduriću dok se skrivao u Novom Sadu i okolini, potvrđuje ova saznanja da je glavni motiv predaje Gudurića policiji u Banjaluci strah od Joce Amsterdama.

'To je osnovni razlog što se, umjesto našoj, predao policiji u Republici Srpskoj. Prema našim saznanjima, Gudurić ima dosta toga reći o atentatu na Pukanića, što bi dodatno otežalo Jocićevu poziciju. On može otkriti nove detalje o ovoj likvidaciji, a možda bi mogao otkriti i tko je pravi naručilac ovog ubojstva. Zbog toga strahuje za svoj život i veruje da je sigurniji u hrvatskom zatvoru nego u srpskom', kaže izvor Pressa.

Prema njegovim riječima, u prilog ovome ide i činjenica da bi u Srbiji Gudurić morao odslužiti samo četiri godine zatvora zbog razbojništava na koje je ranije osuđen, dok mu u Hrvatskoj prijeti mnogo duža kazna zbog ubojstva Pukanića.

U Srbiji mu prijeti mnogo manja zatvorska kazna

'Da se ne boji za život, on bi se odavno predao srpskoj policiji i ovdje bi odslužio četiri godine, nakon čega bi bio slobodan. Međutim, Gudurić misli da bi ovdje bio meta i zato želi biti u Hrvatsko', rekao je izvor Pressa.

Izvor Pressa ističe da je Gudurić izabrao neobičan trenutak da se preda policiji. Njegova predaja dogodila se samo dva dana pred početak suđenja u Zagrebu i čini se da je sve bilo tempirano. Moguće je da je prethodno s nekim već napravio nekakav dogovor. Verujem da će mnoge stvari biti jasnije kada bude progovorio, da li ovdje ili pred sudom u Hrvatskoj, smatra sugovornik Pressa..

Bojan Gudurić trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Kula u Istočnom Sarajevu, a kako saznajemo, zatražio je da do izručenja bude smešten u KPZ Banjaluka na Tunjicama, gde navodno ima rodbinu. On će u ekstradicionom pritvoru provesti najmanje 20 dana, pre nego što Ministarstvo pravde BiH donese odluku da li će biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene