Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarska policija daljnjom je kriminalističkom istragom u aferi zloporabe vezane uz zemljište na štetu trgovačkog društva 'Kermas ulaganja' poduzetnika Danka Končara utvrdila štetu od još 6,2 milijuna kuna, čime je to trgovačko društvo dosad oštećeno za 60,5 milijuna kuna.


Policija je danas priopćila da je odgovorna osoba u oštećenome trgovačkom društvu Vinka Cetinski (60) zajedno s Borisom Sorgom (50), Željanom Hrvatinom (42) i Marinom Sorgom (27), svima iz Rovinja, (čiji identitet policija ne otkriva ni inicijalima), s namjerom da za sebe pribave znatnu imovinsku korist i koristeći se svojim položajem te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva iz Pule tijekom 2007. i 2008. od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno višim cijenama od uobičajenih, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali su više cijene od isplaćenih, te su zadržali razliku između prikazane i isplaćene cijene.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Za jedne je to renesansa, a drugima razlog za brigu: Hrvatska ima rekordne cijene nekretnina, no ako dođe do krize... Slika nije dostupna 'Vinka i Mirko Cetinski oštetili Končara za 90,5 milijuna kuna'

Tako su, navodi policija, za sebe pribavili znatnu imovinsku korist i pritom oštetili to trgovačko društvo iz Pule za 6,2 milijuna kuna. Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom kaznenom djelu, protiv njih je podneseno izvješće Županijskome državnom odvjetništvu u Puli. (Hina)