Granična policija, ilustracija
Granična policija, ilustracija Foto: Robert Anić/Pixsell

Petoro slovenskih državljana zatečeno je u utorak na graničnom prijelazu Plovanija u pokušaju prelaska državne granice Republike Hrvatske s krivotvorenim nalazima PCR testova, izvijestila je u srijedu Policijska uprava istarska.


Najprije je oko 9 sati na granični prijelaz pristupio 43-godišnji slovenski državljanin, a obavljenim provjerama utvrđeno je da je nalaz PCR testa kojeg je predočio policijskim službenicima, krivotvorina, a da ga je kupio u Ljubljani.

Potom su oko 10:35 na granični prijelaz pristigla dva maloljetnika, a s obzirom da su policijski službenici posumnjali i u vjerodostojnost njihovih testova, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja ih je navodno izdala. Utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim nalazima testa te da su ih maloljetnici sami izradili na računalu.

Vozila Hitne pomoći, ilustracija 25-godišnjak slučajno usmrtio kolegu (37) pregazivši ga radnim strojem

Na istu zamisao došli su i 78-godišnjak i 64-godišnjakinja, koji su na granični prijelaz pristigli oko 13:30 te su i za njihove testove hrvatski policijski službenici utvrdili da su krivotvoreni, odnosno da su ih muškarac i žena sami izradili na računalu, naveli su iz PU istarske.

Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana

Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku, zbog krivotvorenja isprave, dodaje se u priopčenju.