Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šimić izlazi iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječkom kirurgu Ognjenu Šimiću, osumnjičenom za primanje mita, danas je ukinut pritvor jer je istražni sudac ocijenio da zbog njegovog zdravstvenog stanja ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela za koja se sumnjiči, a što je i bio razlog posljednjeg produljenja pritvora.

Glasnogovornik riječkog Županijskog suda Zoran Tišma izvijestio je danas da je istražni sudac odlučio ukinuti pritvor osumnjičenom kirurgu koji će se u nastavku kaznenog postupka braniti sa slobode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Njemačka traži Ognjena Šimića Slika nije dostupna Proširenje istrage protiv Ognjena Šimića

Sudac Duško Tišma odluku je donio na temelju mišljenja stalne sudske vještakinje za medicinsku kardiologiju Jasne Turk koja je na osnovu medicinske dokumentacije ustvrdila da je Šimiću "ozbiljno i teško narušeno zdravlje s mogućim akutnim komplikacijama bolesti zbog čega je, do stabilizacije, potrebna hospitalizacija i to u zdravstvenoj ustanovi koja ima specijalističku kardiološku službu".

Sudac je stoga utvrdio da je zbog takvog Šimićeva stanja opasnost od ponavljanja kažnjivih djela za koje se sumnjiči, a što je bio razlog posljednjeg produljenja pritvora, u toj mjeri umanjena da nije nužno produljenje pritvora.

Odluka je nepravomoćna, a moguće žalbe rješavat će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci.

Riječkog kirurga, koji je u pritvoru od sredine kolovoza kada je
uhićen, sumnjiči se da je u 19 slučajeva primio mito od pacijenata te da je tako nezakonito stečen novac prikrivao ulaganjem u nekretnine i polaganjem na bankovne račune.

Krajem prošlog tjedna hitno je operiran u riječkom KBC-u zbog začepljenja krvnih žila i još uvijek se oporavlja u bolnici.

Nakon isteka tromjesečnog pritvora istražni sudac je prije tjedan dana Šimiću produljio pritvor za još dva mjeseca, no na žalbu Šimićevih branitelja Izvanraspravno vijeće riječkog suda jučer je poništilo tu odluku, uz obrazloženje da sudac prilikom produljenja pritvora nije mogao znati za Šimićevo pogoršanje zdravstvenog stanja. Stoga je predmet vraćen sucu na ponovno odlučivanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene