Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenska policija dovršila kriminalističku istragu u slučaju Gortan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je kriminalistička obrada tzv. slučaja "Gortan" u kojemu je 2004. tadašnji vodički gradonačelnik Rade Ivas, bez suglasnosti poglavarstva i gradskog vijeća, građevinsko zemljište vrijedno dva milijuna eura prepustio zagrebačkoj tvrtki "Gortan građenje".

Kako se doznaje od načelnika PU šibensko-kninske Branka Perana, koji ne navodi Ivasovo ime, već samo da je riječ o odgovornoj osobi grada Vodica, policajci šibenskog Odjela kriminalističke policije Odsjeka za kriminalitet i korupciju nakon završene obrade sav prikupljeni materijal s posebnim izvješćem uputili su Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Kako je rekao, povod policijskoj istrazi bili su prošlogodišnji napisi u Slobodnoj Dalmaciji.

Provedenim policijskim izvidima prikupljena je opsežna dokumentacija, obavljeno je više obavijesnih razgovora te je obavljen velik broj provjera preko drugih policijskih uprava i državnih tijela.

Aferu "Gortan" pokrenula je vodička Hrvatska republikanska stranka početkom prošle godine kada je javno prozvala Radu Ivasa da je 2004. godine, dok je bio gradonačelnik Vodica, bez suglasnosti poglavarstva i gradskog vijeća, zagrebačkoj tvrtki "Gortan Građevinar" omogućio da u svoje vlasništvo dobije gradsko građevinsko zemljište, površine od oko 2800 četvornih metara i vrijedno dva milijuna eura.

Cijeli slučaj korijene vuče još s kraja 80-ih godina kada je "Gortan građevinar" na istom prostoru namjeravao graditi apartmane i poslovne prostore za tržište. No Vodičani su se protiv toga pobunili, pa od posla nije bilo ništa. U međuvremenu su kupci neizgrađenih apartmana i poslovnih prostora tužili vodičku gradsku upravu. Sud je presudio u njihovu korist te im je iz gradskog proračuna isplaćeno 30-ak milijuna kuna odštete.

Bivši vodički gradonačelnik i saborski zastupnik Ivas je u vrijeme dok su ga prozivali po medijima izjavljivao kako nije napravio ništa krivo, poručivši neka policija istraži cijeli slučaj.

U šibenskoj policiji kažu kako se još čeka izvješće Državne uprave za reviziju, a potom je na redu Općinsko državno odvjetništvo koje će odlučiti o daljnjem postupanju vezi s cijelim slučajem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene