Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku suđenja Davorinu Kobaku, bivšem predsjedniku Uprave Hrvatskih željeznica, nastavljeno je preslušavanje snimke ispitivanja u USKOK-u Andrije Sarića.


U jednom od poslova i on je dobio proviziju, tvrdi Sarić. Bio je, kaže, 'čašćen' sa 60-70 tisuća eura. Kaže da nije bio za to 'uzmi ili ostavi' i smatra kako su mu tih 60 tisuća eura dali 'da ćuti'. Svjestan je koliko se novca dizalo, ali nakon svega ipak ga je začudilo koliko se skupilo. Sve je, ponavlja, radio po nalogu Uprave.

Vezani članci Slika nije dostupna Kobak porekao izvlačenje 3,7 milijuna eura uz Agita Slika nije dostupna Kobak ponovno pred sudom zbog izvlačenja novca iz HŽ-a

>> Kobak ponovno pred sudom zbog izvlačenja novca iz HŽ-a

Ispričao je kako su, najčešće s kooperantima i klijentima u BiH, ali i na drugom međunarodnom tržištu - tvrtke koje bi naručile poslove sve dogovarale. Njima bi dali određenu proviziju da im srede posao, a ostatak provizija su dijelili međusobno. Ispisali bi hrpu fiktivnih računa, za usluge koje nikad nisu objavljene, podijelila bi se provizija, a novac bi se prebacio na off shore kompanije.

'Gledajte, to je vjerojatno bila cijena izlaska iz istražnog zatvora. Vjerojatno, što drugo?', ustvrdio je Berislav Živković, odvjetnik Biserke Robić.