Kafić, ilustracija
Kafić, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Muškarac u Virovitici otišao je u petak u kafić iako je znao da je zaražen koronavirusom i tako ugrozio sugrađane. Nakon toga ispraznio je dvije septičke jame. Kažnjen je uvjetnom kaznom.


Osuđenog 62-godišnjaka iz Virovitice teretilo se da je 11. rujna 2020., nakon što mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest COVID-19 te određena mjera izolacije, došao u kafić te na terasi u prisutnosti dviju osoba popio piće.

Nakon toga, sljedećeg jutra došao je s traktorom i cisternom u dvorište jedne osobe i ispraznio septičku jamu. Tamo se zadržao oko pola sata. Kasnije u poslijepodnevnim satima došao je kod još jedne obitelji i odradio isti posao.

"Općinski sud u Virovitici izrekao je optuženiku jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uz primjenu uvjetne osude s rokom kušnje u trajanju od tri godine", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici.

Koronavirus - 3 U Varaždinskoj županiji bolnice primaju sve više oboljelih u teškom stanju, još jedna županija sportsku dvoranu pretvara u COVID centar: "Brojke zabrinjavaju"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Stožer predložio da kafići u Vukovaru na Dan sjećanja ne rade, Penava udara kontru: "Ako žele, mogu raditi"

Inače, Kazneni zakon za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, za koje je 62-godišnjak proglašen krivim, predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do dvije godine.