Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijelaz Bajakovo

RTG pregled vozila iznenadio policiju: U skrivenom dijelu kamiona natiskalo se 16 ljudi

Granični prijelaz Bajakovo, arhiva (Foto: Pixell)
Granični prijelaz Bajakovo, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Zbog pokušaja da u Hrvatsku u noći s utorka na srijedu preko graničnog prijelaza Bajakovo u kamionu prokrijumčari 16 ilegalnih migranata iz Pakistana, Indije, Afganistana i Iraka, vukovarsko-srijemska policija pritvorila je i kazneno prijavila rumunjskog državljanina.

Policija je u srijedu priopćila kako je Rumunj kamionom oko 2:20 pristupio redovitoj graničnoj kontroli, a policajci su u suradnji s carinicima obavili RTG pregled vozila te u njegovu teretnom dijelu otkrili 16 stranih državljana.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Riječ je o devetero Pakistanaca, pet Indijaca te po jednom državljaninu Afganistana i Iraka.

Naime, tovarni dio kamiona imao je poseban, skriveni dio u kojem su se "natiskali" migranti, koji su bili dodatno sakriveni ograđenim polovnim namještajem.

Za tih 16 migranata policija je donijela rješenje o protjerivanju iz Hrvatske te im odredila zabranu ulaska i boravka u RH, kao i pokrenula postupak readmisije, odnosno povratka u Srbiju, odakle su ilegalno pokušali ući u Hrvatsku.

Rumunjski je vozač uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice predan je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene