Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskaz Dragana Paravinje

'Pokušala je pobjeći, vrijeđala me i odgurivala. Izgubio sam živce i uhvatio je za vrat...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo Antonije Bilić.

'Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pošto mi je bio otvoren prozor ja sam joj dobacio 'Hoćeš li sa mnom u Zagreb' na šta je ona odgovorila 'Hoću u Split', nakon čega ja produžavam nekih 50-tak metara dalje, okrećem kamion i dolazim u blizinu djevojke koja je stopirala', rekao je u iskazu policiji Paravinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Paravinja je rekao kako je s Antonijom započeo neobavezan razgovor te joj se nabacivao joj se tijekom vožnje. Nije mu upalilo, rekao je kako je Antonija njegovo nabacivanje primala s dozom rezerve. Kako je ispričao policiji, guši je do smrti i baca u rijeku. 'Konkretno o načinu usmrćenja po njegovim navodima morat ćemo sačekati obdukcijski nalaz na sudskoj medicini', rekao je Milijan Brkić.

'Psovala mi je srpsku majku. Izgubio sam živce'

Paravinja je policiji ispričao kako je djevojka koja je stopirala bila lijepa te da je na sebi imala traperice i majicu, a na ramenu je držala torbu, stoji u iskazu koji donosi Večernji list. Nakon što je djevojka ušla u vozilo, priznao je da je pokušao zaustaviti kamion jer je želio prijeći na djevojčinu stranu sjedala, no ona se na to uzrujala. Paravinja joj je ponudio da izađe iz kamiona, djevojka je odbila poziv pa je Paravinja s njezine strane ušao u kamion.

Paravinja je ispričao policiji kako je djevojka u tom trenutku pokušala otvoriti vozačeva vrata i pobjeći, no u tome nije uspjela jer su vrata bila blokirana. Rekao je i kako ju je pokušao smiriti. 'Počela je da me psuje i vrijeđa. Psovala mi je srpsku majku. Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe. U jednom je trenutku pokušala da izađe iz kabine pored mene i dalje me glasno psujući. U tom sam trenutku izgubio živce', ispričao je Paravinja. 'Držao sam je za vrat, nije više pružala otpor, samo se opustila', rekao je Paravinja i dodao da je bio van sebe te da se ne sjeća da li je kamion u tom trenutku bi upaljen ili ugašen.

Paravinja je policiji rekao kako se tijekom vožnje zaustavio i pokušao tijelo prebaciti na krevet iza sjedišta u kabini te kako je na jednom od tri mosta na Krki zaustavio vozilo i bacio tijelo u rijeku. Rekao je kako je ograda mosta bila niska tako da ju je samo pustio iz ruku. 'Nisam siguran da li je tijelo palo u vodu ili se zaustavilo na obali', izjavio je Paravinja, piše u tiskanom izdanju Nezavisnih novina.

Nakon toga nastavio je vožnju prema Ogulinu. Na jednom od odmorišta čijeg se imena ne može sjetiti bacio je u kontejner djevojčinu torbu. Izjavio je kako nije ni primijetio da je Antonia imala mobitel.

Čas plakao, čas bio miran

Paravinja je tijekom davanja iskaza policiji bio prvo izrazito bahat i ohol te rekao da nema veze s nestankom Antonije Bilić. Tijekom polovice ispitivanja on se potpuno slomio, rasplakao i sve im priznao. Ispitivanje je trajalo punih 8 sati. Nezavisne novine pišu kako je Paravinja tijekom davanja iskaza čas plakao čas bio miran.

Milijan Brkić, zamjenik ravnatelja policije RH, rekao nam je kako je policija do iskaza došla svim legalnim metodama. 'Konkretno o načinu usmrćenja po njegovim navodima morat ćemo sačekati obdukcijski nalaz na sudskoj medicini', istaknuo je Brkić. Uz legalne metode došli su do monstruozne priče.

Ispitivanje je pratila i Paravinjina supruga, vjerna žena koja je tijekom potrage priznala da mu je pomogla ilegalno prijeći granicu. Nakon priznanja kratko je rekla da ga više nikad ne želi vidjeti.

Danas ili sutra Dragan Paravinja se mora izjasniti o krivnji na optužbe za zločin silovanja iz 2005. godine, za koje ga terete vlasti u BiH. Ukoliko ga sud u Sokolcu oslobodi, on će prebačen u ekstradicijski pritvor, gdje će se odlučivati o njegovom izručenju, ili Srbiji, ili Hrvatskoj.

S obzirom da je počinio neusporedivo veći zločin u Hrvatskoj, za očekivati je da će ga se ipak izručiti Hrvatskoj. Paravinja je smješten u zatvor Kula pod iznimno jakim mjerama sigurnosti.

Podsjetimo na jučerašnji tijek događanja:

14.00.  Paravinja je prebačen u zatvor Kula u istočnom Sarajevu, sud u Sokocu mu je odredio pritvor na osnovu potjernice za silovanje od 2005. godine.

12.39. Iako srpski Blic piše kako je tijelo Antonije Bilić pronađeno oko 10.30, glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor opovrgava te informacije i naglašava kako je potraga još u tijeku.

12.20. Dragan Paravinja prebačen je na Osnovni sud u Sokocu. pred novinare je izašao uzdignute glave, djeluje jako ispijeno i mršavo.

12.07. Kako ekskluzivno doznajemo, dva psa tragača pokazala su interes za jednu lokaciju na rijeci Krki.

10.44. Dragan Paravinja krenuo je iz Banje Luke za Sarajevo, točnije u Osnovni sud u Sokocu gdje je 2005. godine za njim raspisana tjeralica zbog silovanja djevojke.

10.15. Pripadnici policije dozvolili su kamermanima pristup području pretrage, no ne i prisutnim novinarima. Očekuje se izjava glasnogovornice šibenske policije Marice Kosor koja će otkriti detalje pretrage.

8.30. Cijelo područje nadlijeće i jedan helikopter.

8.05. Šibenska policija je objavila kako će tijekom dana pretraživati teren na širem području od mjesta Oklaj prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku. Pretragu će vršiti pripadnici Interventne jedinice policije iz više Policijskih uprava, ronioci, policijski službenici Kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci.

7.40. Iz visokog policijskog izvora doznajemo da će ronioci danas detaljno pretraživati i Brljansko jezero.

Podsjetimo, direktor policije RS Gojko Vasić i zamjenik ravnatelja hrvatske policije Brkić na izvanrednoj konferenciji su potvrdili da je Paravinja priznao ubojstvo. Uzimaju s rezervom priznanje jer mu nije za vjerovati s obzirom na iskustva.Ništa nisu htjeli više komentirati zbog obitelji. Također, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv Dragana Paravinje kojeg druga djevojka sumnjiči za kazneno djela silovanja u pokušaju, u lipnju 2010. na području Omiša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene