Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Kaštel Kambelovcu

Policija traži muškarca: Romobilom srušio ženu, teško je ozlijedio i pobjegao - "Kad ju je udario, upao je u more. Izašao je i otišao"

Aktualno Galerija Romobilom udario ženu i pobjegao - 3 Romobilom udario ženu i pobjegao - 3 Foto: DNEVNIK.hr Romobilom udario ženu i pobjegao - 4 Romobilom udario ženu i pobjegao - 4 Foto: DNEVNIK.hr Romobilom udario ženu i pobjegao - 2 Romobilom udario ženu i pobjegao - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Romobilom udario ženu i pobjegao - 1 Galerija 1/4 >>
U noći na utorak u Kaštel Kambelovcu kraj Splita muškarac je romobilom udario ženu i teško je ozlijedio. Osim toga, pobjegao je s mjesta nesreće i nije joj pomogao.

Oko ponoći na Rivi u Kaštel Kambelovcu pored Splita vozač na romobilu u naletu je udario u ženu i teško je ozlijedio. Svi u mjestu znaju za nesreću.

"Srušio je ženu, udarila se u arkadu i ruke su je boljele, valjda su ozlijeđene. Ljudi su dali ručnike da ne leži na podu", navodi Luka u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sofije Preljvukić.

Luka priča kako je došao naknadno i da vozača nije vidio, ali čuo je priču. Vozač romobila od sudara je pao u more. A onda se izvukao i pobjegao s mjesta nesreće ostavivši nesretnu ženu na podu.

"Kad je udario, upao je u more. Izašao je, stao na romobil i otišao", dodaje. Vozač se još uvijek nije javio, policija ga traži, kao i očevice... Možda prijavu odgađa i s razlogom.

Pročitajte i ovo Krađa u Jastrebarskom - 3 Donosi Dnevnik Nove TV VIDEO Pogledajte snimku spektakularne krađe u Jastrebarskom: U 120 sekundi nestalo 150 tisuća eura

"Vozači osobnih prijevoznih sredstava ne bi smjeli voziti s više od 0,5 alkohola ili pod utjecajem opojnih sredstava", navodi Siniša Mihanović iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Rive postale piste za jurnjavu

"Svako takvo djelo kad-tad izađe na vidjelo", kaže jedna od sugovornica. Građani kažu da su sve rive postale piste za jurnjavu romobilima.

"Vozi se po dvoje, po troje djece na tim romobilima. Voze 40 i 50 kilometara na sat, 40 sigurno. Ako nemaš dobre oči i uši, ti si gotov", navodi jedan od sugovornika.

Da romobili nisu bezopasni govore i podaci iz policije. U zadnjih godinu dana, u Hrvatskoj je bilo 135 prometnih nesreća s romobilima i sličnim vozilima, od toga 39 s teško ozlijeđenima i dvoje smrtno stradalih.

Pročitajte i ovo Pomorska policija - 2 Ogromne kazne Pomorska policija ima pune ruke posla: Otkrivaju što su najčešći izgovori za nepoštivanje zakona

Žena iz Kaštela je izvan životne opasnosti. No policija sve vozače romobila upozorava na oprez i sporiju vožnju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene