Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZDAVAO LAŽNE OBRAČUNE

Policija prijavila upravitelja stambenih zgrada: Više stotina tisuća kuna uzimao za svoje tvrtke

Novac - 3
Novac - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Policija je protiv 41-godišnjeg upravitelja stambenih zgrada podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je s računa stambenih zgrada u Rijeci i Kastvu neopravdano isplatio više stotina tisuća kuna svojim dvjema tvrtkama u Rijeci, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba, upravitelj stambenih zgrada na širem riječkom području i u Kastvu te kao jedina osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima računa tih zgrada, od listopada 2018. do kraja ožujka 2021. s tih računa neopravdano isplatio više stotina tisuća kuna.

Novac je isplatio u korist svoje dvije tvrtke sa sjedištem u Rijeci.

Pročitajte i ovo Kornati - 3 NAPLAĆIVALI DUPLO Šibensko tužiteljstvo sumnjiči osmoricu iz Nacionalnog parka Kornati. Prodavali duple ulaznice i zaradili više od 460 tisuća kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Potkradala pacijente i bolnicu: Godinama naplaćivala participaciju nepokretnim i teško pokretnim bolesnicima i uzimala novce

Namjeravajući da vlasnicima novca prikrije neopravdane isplate, predstavnicima suvlasnika zgrada predavao je neistinite obračune prihoda i rashoda zajedničke pričuve ili krivotvorene izvode prometa po računima, naveli su iz policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene