Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U dubrovački pritvor u nedjelju je priveden 70-godišnjak kojeg dubrovačka policija sumnjiči da je krivotvorenim ugovorom pokušao prisvojiti dvije nekretnine u Dubrovniku na štetu 84-godišnjaka i time steći protupravnu imovinsku korist od tri milijuna kuna.


Policija 70-godišnjaka iz Sisačko-moslavačke županije tereti za kaznena djela krivotvorenja isprava, nedopuštene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja, sve na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

Sumnjiči se da je u ožujku 2020. izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina u vlasništvu oštećenog 84-godišnjaka, te je tako postao njihov vlasnik i stekao pravo prenijeti nekretnine na svoje ime u zemljišnim knjigama.

Sedamdesetogodišnjak je također osumnjičen da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika, kao i javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, čije je osobne podatke koristio protivno zakonu.

Policijska sirena, ilustracija Strava u Svetom Ivanu Zelini: Pronađeno tijelo 72-godišnjaka s vidljivim ozljedama

Takav je ugovor u lipnju 2020. poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist veću od tri milijuna kuna.