Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatila ga policija

Muškarac (70) lažirao kupoprodajne ugovore pa pokušao prodati tuđe nekretnine u Dubrovniku vrijedne tri milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovački pritvor u nedjelju je priveden 70-godišnjak kojeg dubrovačka policija sumnjiči da je krivotvorenim ugovorom pokušao prisvojiti dvije nekretnine u Dubrovniku na štetu 84-godišnjaka i time steći protupravnu imovinsku korist od tri milijuna kuna.

Policija 70-godišnjaka iz Sisačko-moslavačke županije tereti za kaznena djela krivotvorenja isprava, nedopuštene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja, sve na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

Sumnjiči se da je u ožujku 2020. izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina u vlasništvu oštećenog 84-godišnjaka, te je tako postao njihov vlasnik i stekao pravo prenijeti nekretnine na svoje ime u zemljišnim knjigama.

Sedamdesetogodišnjak je također osumnjičen da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika, kao i javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, čije je osobne podatke koristio protivno zakonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Strava u Svetom Ivanu Zelini: Pronađeno tijelo 72-godišnjaka s vidljivim ozljedama

Takav je ugovor u lipnju 2020. poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist veću od tri milijuna kuna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene