Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trideset šestogodišnji muškarac, koji je sinoć lovio ribu grafitnim štapom na području Peščenice, na jezeru s istočne strane toplane, zadobio je opekline 2. i 3. stupnja od posljedica strujnoga udara, do kojega je najvjerojatnije došlo kada je mu je štap došao u kontakt s dalekovodom napona 110 KW, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.


Ozlijeđenog muškarca, nakon nesreće koja se dogodila oko 18,30 sati, u Miševečkoj ulici na Peščenici, vozilo Hitne pomoći prevezlo je u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Vezani članci Milan Bandić Zagrebačka skupština odbila SDP-ov zahtjev da se građanima otpišu računi za struju Vatrogasci, ilustracija Tri kvarta u Zagrebu ostala su bez struje zbog požara trafostanice

Zadobio je opekline 2. i 3. stupnja u predjelu lica, prsišta, nadlaktica i podlaktica obje ruke, kao i na natkoljenicama i potkoljenicama obje noge.

Ozlijeđeni ribič član je Športskoga ribolovnog društva i bio je u zakonitom ribolovu.

Ribu je lovio grafitnim ribičkim štapom, dugačkim devet metara, a uzrok nesreće je najvjerojatnije jer je, nakon zabacivanja udice, štapom došao u kontakt s dalekovodom napona 110 KW, što je izazvalo strujni udar. 

Naime, električna energija iz dalekovoda prešla je preko
grafitnog štapa na glavu, ruke, prsište i noge ribolovca, teško ga ozlijedivši.