Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ribiča udarila struja kad je štapom zahvatio dalekovod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset šestogodišnji muškarac, koji je sinoć lovio ribu grafitnim štapom na području Peščenice, na jezeru s istočne strane toplane, zadobio je opekline 2. i 3. stupnja od posljedica strujnoga udara, do kojega je najvjerojatnije došlo kada je mu je štap došao u kontakt s dalekovodom napona 110 KW, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Ozlijeđenog muškarca, nakon nesreće koja se dogodila oko 18,30 sati, u Miševečkoj ulici na Peščenici, vozilo Hitne pomoći prevezlo je u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove''

Zadobio je opekline 2. i 3. stupnja u predjelu lica, prsišta, nadlaktica i podlaktica obje ruke, kao i na natkoljenicama i potkoljenicama obje noge.

Ozlijeđeni ribič član je Športskoga ribolovnog društva i bio je u zakonitom ribolovu.

Ribu je lovio grafitnim ribičkim štapom, dugačkim devet metara, a uzrok nesreće je najvjerojatnije jer je, nakon zabacivanja udice, štapom došao u kontakt s dalekovodom napona 110 KW, što je izazvalo strujni udar. 

Naime, električna energija iz dalekovoda prešla je preko
grafitnog štapa na glavu, ruke, prsište i noge ribolovca, teško ga ozlijedivši.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene