Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHIĆEN PIJAN ZA VOLANOM

Višestrukom prekršitelju prijeti zatvor do 120 dana, trajno oduzimanje vozila, kazna do 87 tisuća kuna...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žestoke kazne - do 120 dana zatvora, trajno oduzimanje vozila, 87 tisuća kuna i dvije godine zabrane vožnje - prijete 28-godišnjaku koji je policiji kod Ivanca automobilom pokušao pobjeći, no uhvaćen je te mu je, uz 2.66 promila alkohola, utvrđen i niz drugih prometnih prekršaja, koje je činio i ranije.

Iz varaždinske policije u ponedjeljak su priopćili da su u noći sa subote na nedjelju u mjestu Koretinec pokušali zaustaviti automobil, no vozač je to odbio i nastavio voziti.

Policajci su se za njim dali u progon i uspjeli ga zaustaviti u obližnjem Čalincu, a nadzorom mu je utvrđen niz prometnih prekršaja, istovrsnih onima koje je činio i ranije.

Vozio je iako mu je istekao rok važenja prometne dozvole i obaveznog osiguranja vozila te pod utjecajem 2.66 promila alkohola.

Utvrđeno je i da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme kad mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova.

Pošto su pretpostavljali da će nastaviti kršiti prometne propise te s obzirom da je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja (recidivist), uhićen je i doveden na varaždinski Općinski sud gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do deset dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezaustavljiv rekorder Serijski prekršitelj: Godinama vozio ilegalni auto bez vozačke pa sad mora platiti više od milijun kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna šok u međimurju FOTO/VIDEO Pijani vozač postao pilot: Proletio kroz dvorište i završio na krovu kuće

Također, privremeno mu je oduzeto vozilo s prijedlogom trajnog oduzimanja.

Uz to, 28-godišnjaku prijeti i izricanje ukupne novčane kazne do 87.000 kuna i one zatvorske do 120 dana, kao i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do dvije godine.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene