Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očevid nesreće na radu u Ininoj Rafineriji nafte u Urinju, u kojoj je rano jutros smrtno stradao radnik Zoran Mudrovčić (1971.) iz Novog Vinodolskog, još nije počeo, jer je pristup mjestu nesreće zabranjen zbog povećane koncentracije ugljikovodika i sumporovodika, doznaje se iz Državnog inspektorata i Operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave.


Zoran Mudrovčić preminuo je noćas oko 2 sata u riječkom KBC-u zbog posljedica udisanja plinova nafnih prerađevina dok je obavljao poslove u Rafineriji nafte u Urinju.
Prema podacima Državnog centra 112, nesreća se dogodila 40 minuta nakon ponoći, a iz Rafinerije su odmah obavijestili Hitnu pomoć, koja je radnika prevezla u bolnicu, kao i policiju, pa su policijski djelatnici izišli na mjesto nesreće.

Vezani članci Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Koordinator Stožera za obranu Rafinerije nakon odluke o zatvaranju: "Mađari nas malo-pomalo okupiraju" Slika nije dostupna Radnik stradao jer nije koristio propisana zaštitna sredstva

Iz Državnog inspektorata izvijestili su popodne da inspektor zaštite na radu, koji je izišao na mjesto nesreće, za sada ne može obaviti očevid, jer je u zraku oko spreminka, pokraj kojega se nesreća dogodila, još povećana koncentracija ugljikovodika i sumporovodika, pa je pristup mjestu događaja zabranjen.

Očevid će biti obavljen kad se za to stvore uvjeti, uzimaju se izjave očevidaca i sudionika događaja, a nadzor je u tijeku.

Iz Državnog su inspektorata još naveli da je "smrtno stradali radnik provjeravao propuštanje medija u spremniku po primitku dojave o propuštanju, odnosno zbog dojave o intenzivnom mirisu ugljikovodika i sumporovodika".

U Operativnom dežurstvu PU-a potvrdili su popodne da očevid na mjestu nesreće, zbog uvjeta, odnosno zbog povećane koncentracije ugljikovodika i sumporovodika, još nije počeo te su kazali da će vjerojatno biti obavljen sutra.