Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Jadrankamenu

Radnici vidjeli direktora u novom Audiju pa ga išamarali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vedran Vilović, predsjednik uprave Jadrankamena, prijavio je napad trojice djelatnika tvrtke, inače članova Nezavisnog sindikata ispred zgrade Uzora u Poljičkoj ulici u Splitu, gdje im se nalazi uprava.

Vilović je policajcima rekao da su ga trojica sindikalista jutros oko 9 sati napala na parkiralištu kad je izlazio iz vozila te da su ga nakon kraće verbalne prepirke najprije povukli za uho, a potom i ispljuskali, piše Slobodna Dalmacija. Navodno je jedan sindikalist vikao 'Nemojte šporkavati ruke!' dok su ga druga dvojica šamarala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 43.333 kuna Sud kaznio bivšeg direktora Jadrankamena zbog neisplate plaća 286 radnika! Slika nije dostupna Prvi hrvatski slučaj Sud će ispitati 288 radnika zbog neisplata plaća u Jadrankamenu

>> Radnici Jadrankamena preuzeli tvornicu u Pučišćima

U prostorije 2. policijske postaje u Splitu na obavijesni razgovor su pozvani sindikalisti koje je Vilović, koji je u međuvremenu potražio pomoć i u splitskoj bolnici, prijavio da su bili sudionici nemilog događaja.

'Još ne raspolažemo svim informacijama. Kada utvrdimo sve činjenice izvijestit ćemo javnost', kazala je za Dnevnik.hr Sanja Naglić iz PU splitsko-dalmatinske.

Sindikalisti su jutros došli u Split da bi predali Upravi odluke Štajkaškog odbora kojima je Uprava dužna predati sva vozila u vlasništvu Jadrankamena - radnicima, jer Štrajkaški odobr preuzima vlast u firmi.

Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je baš on u srijedu oko 10:30 sati pozvan u policiju zajedno s braćom Josipom i Markom Eterovićem. Josip je dopredsjednik Nezavisnog sindikata,a Marko član Izvršnog odbora i Skupštine Nezavinsog sindikata.

'U pitanju je verbalni delikt. Klasična svađa, nikakvo šamaranje ili povlačenje za uho. To se gospodinu Viloviću snilo, kao što mu se svašta sniva u zadnje vrijeme. Nas trojica smo taman došli trajektom s Brača te smo krenuli prema zgradi naše uprave u Poljičkoj. Iz nekog bijesnog crnog Audija A6 taman je izlazio Vilović. Mi smo tada shvatili da nije istinita priča koju nam je on 'uvalio' da je leasing kuća zbog neplaćanja rata uzela Audi A6 Jadrankamena vrijedan 76.000 eura, nego da je taj Audi A6 vraćen da bi Vilović uzeo ovaj, puno bolji i luksuzniji', kazao je Drpić.

Nešto iza 14 sati Drpić, koji se s braćom Eterović cijelo vrijeme nalazi u prostorijama policije, novinare je izvijestio da će protiv njih biti podignuta kaznena prijava. Policija je navodno čekala dokumentaciju iz bolnice gdje je Vilović potražio liječničku pomoć. U dokumentaciji koja je stigla, ozljede su navodno okarakterizirane kao 'teške'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene