Biokovo, ilustracija
Biokovo, ilustracija Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell

HGSS-ovci su izvijestili o pronalasku beživotnog tijela muškarca u blizini Zakučca. Čovjek je pao s ruba stjene i nije mu bilo spasa. U akciji sudjelovalo 10 članova Stanice Split te suradnik Ispostave Omiš.


HGSS obavijestio je da su radnici elektrane uočili nepomično tijelo muškarca na nepristupačnom terenu. Petnaest minuta nakon poziva bili su na terenu s dronom i zemaljskim putem uočili i pristupili unesrećenom muškarcu.

"Nesretni čovjek je pao s ruba stijene. Izlaskom na teren naišli smo na beživotno muško tijelo koje smo, nakon očevida policije i sudskog vještaka predali nadležnim službama na daljnju obradu", objasnili su.

Da bi ga lakše transportirali, zbog nepristupačnog terena, napravili su prirodno sidrište te osigurali nosila i pratitelja nosila. "Pritom smo morali biti dosta oprezni da odroni kamenja na siparu koji se događaju prilikom transporta, ne ozlijede nekog od naših članova."

Akcija u NP Paklenica VIDEO Objavljena dramatična snimka spašavanja penjača na Velebitu po orkanskoj buri

Akcije spašavanja na Dinari - 5 HGSS-ovci spasili dvoje planinara na Dinari: Onima koji tek kreću u osvajanje našeg najvišeg vrha uputili upozorenje

U akciji je sudjelovalo je deset članova Stanice Split od kojih troje su ujedno i članovi ispostave Omiš, te jedan suradnik Ispostave Omiš.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju