Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Detalji pucnjave na Peščenici: Na muškarca i ženu pucala dvojica iz puške i pištolja, dovezli su se sporo pa otvorili prozore...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika u dobi od 31, 33 i 43 godine zbog pokušaja ubojstva. Objavili su i detaljan opis napada i pucnjave na zagrebačkoj Peščenici.

31-godišnji hrvatski državljanin i 33-godišnji i 43-godišnji muškarci nepoznatog državljanstva predmet su istrage Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

U petak u ranim jutarnjim satima u Zagrebu (Lovinčićeva i Ivekovićeva ulica) 33-godišnjak se svojim BMW-om talijanskih registarskih oznaka namjerno prednjim dijelom zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog automobila marke BMW X5 u kojem su sjedili muškarac i žena.

Izašli iz automobila i potukli se

33-godišnjak i muškarac iz automobila u kojega je udario izašli su iz svojih automobila. Posvađali su se, a onda i potukli. Potom je 33-godišnjak otrčao Ivekovićevom ulicom u smjeru sjevera.

Napadnuti muškarac s mobitela je nazvao policiju radi prijave događaja sjedeći u svom vozilu sa ženom. Dok su čekali dolazak policije, oko 4:07, u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac.

Pucali iz pištolja i automatske puške

Sporo su se kretali prema njihovu automobilu. Kad su stigli u ravninu s parkiranim automobilom u kojemu su bili muškarac i žena, 31-godišnjak je sa stražnjeg sjedišta kroz prozor sa spuštenim staklima pucao iz automatske puške prema paru.

Prema njima je zapucao i 43-godišnjak. On je sjedio na mjestu suvozača i pucao iz pištolja. Napadnuti muškarac i žena počeli su trčati.

Pogodilo ih više hitaca

Jedan od hitaca pogodio je muškarca u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona. Napadnuta žena utrčala je u njihov parkirani automobil na mjesto vozača i zatvorila vrata kako bi se sakrila.

Četvrti napadač, za sada nepoznati muškarac, vozilom u kojem su bili okrivljenici, iz Lovinčićeve ulice skrenuo je na parkiralište i dovezao se pored automobila napadnutih muškarca i žene. Tada su trojica okrivljenika ispalila više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila.

Više hitaca pogodilo je ženu u desnu ruku i desnu nogu. Nakon toga napadači su se odvezli.

Zadobili teške tjelesne ozljede

Napadnuti su prevezeni u bolnicu. Muškarac je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prostrijelne rane i frakture kosti lijevog stopala), a žena teške tjelesne ozljede (prostrijelne rane i frakture desne nadlaktice, brojne laceracije prostrijelne rane, više prostrijelnih rana desne natkoljenice i koljena te potkoljenice i desnog stopala).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija na terenu Pucnjava u Zagrebu: Nakon svađe ispaljeno više hitaca, teško ozlijeđeni muškarac i žena

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Poznati detalji pucnjave u Dubravi: Došao taksijem i rekao vozaču da ga pričeka pa pucao u muškarca

31-godišnjak je ispitan u državnom odvjetništvu. Sudac istrage protiv njega je odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene