Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Protvanom pretukao nevjenčanu suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je i istražnom sucu sprovela pijanog 56-godišnjeg nasilnika koji je pretukao 41-godišnju nevjenčanu suprugu, uporabivši pritom i protvan.

Novi slučaj obiteljskog nasilja dogodio se u stanu u Ulici Augusta Cesarca. Pijani nasilnik fizički je napao nevjenčanu suprugu u kuhinji, tukući ju šakom po glavi, nogama i prsima. Zatim je uzeo protvan, srušio ju na pod i udario nekoliko puta po lijevoj ruci i ramenu. Nastavio ju je udarati šakama po glavi i trgati joj odjeću, a cijelo joj je vrijeme, kako kažu u policiji, prijetio smrću.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Zoran Milanović objava na facebooku Milanović na Fejsu: "To je alarm za sve nas"

Žena je u jednom trenutku uspjela pobjeći iz stana prema dizalu, no pomahnitali 56-godišnjak ju je sustigao i nastavio udarati. Napadi su prestali tek kad je žrtva uspjela pobjeći na ulicu.

Nasilnik je nakon toga uhićen, a žena je s brojnim podljevima po tijelu i nagnječenjem nosa prevezena u KB Sestara milosrdnica.

Uhićenik, koji do sada nije bio poznat policiji, sproveden je sucu za prekršaj zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a zatim i u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog kažnjiva djela prijetnje i nasilničkog ponašanja u obitelji.

Do kraja listopada ove godine na zagrebačkom području prijavljeno je 270 kažnjivih djela iz područja obiteljskog nasilja, što je nešto manje nego u istom lanjskom razdoblju kad je prijavljen 281 slučaj nasilja. No istodobno je znatno porastao broj prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji - u deset mjeseci ove godine prijavljeno ih je 2265, odnosno 294 više nego lani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene