Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Služi 11 godina zatvora

Pronađeno raskomadano tijelo starca: Za ubojstvo se sumnjiči unuk koji je u Splitu već napao dvije žene

Napad Aleksandra Niševića
Napad Aleksandra Niševića Foto: Screenshot
Aleksandar Nišević (29), koji već služi 11 godina dugu kaznu zatvora zbog brutalnih napada na dvije žene u Splitu, osumnjičen je i za ubojstvo svog djeda Miloša Niševića (89) koji je nestao krajem 2019. godine.

Istražitelji su utvrdili pozadinu nestanka 89-godišnjeg Miloša Niševića nakon što su navodno pronađeni ostaci njegova tijela. Za ubojstvo sumnjiče njegova unuka Aleksandra Niševića.

Miloš Nišević se od 28. prosinca 2019. smatrao nestalom osobom. Ostaci njegova tijela navodno su raskomadani pronađeni prije nekoga vremena, piše Jutarnji list, a policija je za njegov nestanak navodno osumnjičila njegova agresivnoga unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru.

Sisačko-moslavačka policija u utorak je održala konferenciju za medije na kojoj je rečeno da je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak, zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 16. do 19. prosinca 2019. godine, došao do obiteljske kuće u mjesto Roviška u kojoj je boravio 89-godišnjak.

Nakon verbalnog sukoba, u namjeri da ga ubije, podesnim predmetom zadao je 89-godišnjaku više udaraca, koji je zbog svoje ranjive životne dobi od zadobivenih ozljeda preminuo.

Osumnjičeni je potom beživotno tijelo sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine pronađeni i izuzeti u sklopu očevida.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Jutarnji list, 89-godišnjaku je nakon ubojstva bila odrezana glava. Motiv je navodno bila mirovina ubijenoga te je njegov unuk prijavljen za tzv. teško ubojstvo iz koristoljublja.

Nije službeno potvrđeno da je riječ o Nišćeviću, ali je rečeno da osumnjičenik ima nalazi na izdržavanju kazne u zatvoru zbog niza drugih kaznenih djela i da dosad ima 13 pravomoćnih presuda.

Protiv osumnjičenika je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava, rečeno je na konferenciji za medije.

Poznat javnosti zbog napada na dvije žene

Aleksandar Nišević je otprije poznat hrvatskoj javnosti. Bio je višestruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravomoćnih presuda, stalno je dobivao uvjetne kazne od sudova širom Hrvatske. U srpnju 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabilježila njegov brutalan napad na jednu od dviju žena koje je bezrazložno napao.

U istom je danu u 7:15 sati bocom u glavu udario 52-godišnju Nevenku Margetu. Kad je pala na stepenice ju je nastavio udarati šakama po glavi i vratu te ju rukama hvatati za vrat. Pobjegao je nakon što su se zaustavile turistkinje koje su naišle. Nedugo zatim je više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju potom nastavio tući šakama po glavi.

Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše ozljede, a 40-godišnjakinja tešku ozljedu noge. Niševića je policija ubrzo uhitila te se od tad nalazi iza rešetaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene