Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj ubojstva

Dan nakon suludih napada u Splitu: "Non-stop joj je pred očima lice tog čovjeka, izobličeno od bijesa i mržnje." Osumnjičeni tvrdi - to nije on na snimci

Aktualno Galerija Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 1 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 1 Foto: DNEVNIK.hr Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 2 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 2 Foto: DNEVNIK.hr Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 3 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 3 Foto: DNEVNIK.hr Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 4 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Jerko Kurevija Galerija 1/7 >>
Za sulud i brutalan napad na dvije žene jučer u Splitu, što su zabilježile i nadzorne kamere, policija tereti uhićenog 28-godišnjeg napadača iz Gline. Osumnjičen je za dva pokušaja ubojstva. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Udario je 52-godišnjakinju bocom u glavu i bio ustrajan u nasrtajima šakama po glavi, za policiju - to je pokušaj ubojstva. Kao i premlaćivanje druge žene, izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"Fizički je napao oštećenu 40-godišnjakinju na način da joj je kamenom zadao više udaraca u glavu, a potom ju ne nastavio tući šakama po glavi", objasnio je Josipi Krajinović za Dnevnik Nove TV Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Noga joj je teško ozlijeđena, razbijeno staklo na ulaznim vratima zgrade ostalo je iza brutalnog napada 28-godišnjaka. Susjed Slavko zabrinut.

"Imam ja kćerku. Što bih vam rekao, s njim u zatvor i ne pustit ga nikad više na slobodu", komentirao je susjed Slavko.

Napadač je, doznajemo, građevinski radnik iz Gline, policija je pretražila njegov stan u Podstrani, poslijepodne je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo, pregledala ga je i psihijatrica. Suprug napadnute 52-godišnjakinje kaže da mu je pao teret sa srca, čim je uhićen.

"Da budem iskren ja snimku nisam pogledao dan danas do kraja, jer mi prorade emocije, ono nije ništa drugo već pokušaj ubojstva", rekao je suprug napadnute, Damir Margeta.

Supruga se oporavlja od ozljeda i od šoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće evakuirane U poplavama u Belgiji najmanje 31 osoba poginula, još 163 se smatraju nestalima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužna vijest Odlazak velikog novinara: U 72. godini preminuo Silvije Tomašević

"Danas je puno mirnija nego jučer, naravno. Ali, posljedice su tu vidljive nije mogla spavati jer joj non-stop pred očima lice tog čovjeka, izobličeno iz nekog bijesa, mržnje, čega li, ne zna ni ona, ali u svakom slučaju sinoć spavanja za nju nije bilo, ma ni za mene'', govori.

Bezuman i neljudski čin 28-godišnjaka zabrinjava Splićane.

"Mislim da je to netko kome je mjesto na psihijatriji u svakom slučaju. Nažalost, nemamo dovoljno dobru medicinsku skrb tako da takve ljude često puštamo'', izjavila je Jasminka.

"Ja mislim da sad u zadnje vrijeme ima dosta ljudi koji su malo psihički labilni, zbog svega što se događa, a da se osjećam sigurno, ne baš zato što nije izoliran slučaj nego što ih ima više", komentirala je Ema.

Napadaču prijeti pet godina zatvora, a moguće i teža kazna.

Osumnjičenik ispitan

Osumnjičeni je danas ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, ali tek nakon što je psihijatrica obavila pregled i procjenila da je on opasan za okolinu, ali ubrojiv i sposoban iznijeti svoju obranu. Kasnije je odveden u zatvor na Bilicama.

"Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja", rekao je osumnjičeni, prenosi Slobodna Dalmacija. Također, navodno je priznao da uzima sve nedozvoljene supstance osim heroina.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene