Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD OBROVCA

Prometni stručnjak o strašnoj nesreći u kojoj su poginule dvije djevojčice: "Tragedije poput jučerašnje ne događaju se slučajno..."

Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet
Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prometna nesreća, ilustracija - 1 Prometna nesreća, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća, ilustracija - 2 Prometna nesreća, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prometne statistike, ilustracija - 1 Prometne statistike, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometne statistike, ilustracija - 2 Prometne statistike, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet Galerija 1/5 >>
Do sudara dva automobila na cesti Maslenica - Zaton Obrovački došlo je nakon što je 66-godišnji vozač automobila, vozeći iz smjera Obrovca u smjeru Svetog Roka, oduzeo prednost prolaska drugom automobilu u kojem je uz 49-godišnjeg vozača, bilo i troje djece. Auto je izletio s ceste, a dvoje djece na mjestu je poginulo.

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Obrovca poginule su dvije djevojčice. Vozač (49) i devetogodišnje dijete iz istoga automobila na liječenju su u zadarskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Nesreća u Italiji Užas u susjedstvu Sudarili se vozilo hitne pomoći i autobus u kojemu su bila djeca: Ima poginulih

"Nažalost, oni imaju teške tjelesne ozljede, međutim njihovo je stanje sada stabilno. Jučer su obrađeni, danas se radi kontrolna obrada. I na svu sreću, oni su sad stabilni i izvan su životne opasnosti", rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Tragedija se, utvrđeno je očevidom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, dogodila zbog ljudske nepažnje. Do sudara dva automobila na cesti Maslenica - Zaton Obrovački došlo je nakon što je 66-godišnji vozač automobila, vozeći iz smjera Obrovca u smjeru Svetog Roka, oduzeo prednost prolaska drugom automobilu u kojem je uz 49-godišnjeg vozača, bilo i troje djece. Od siline udarca automobil se prevrnuo i izletio izvan ceste. Dvoje je djece poginulo na licu mjesta. Nad 66-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje, a Zadrani su u šoku.

"To je takva tragedija da čovjek riječima ne može opisati. Ne morate ni znati nikoga, to je ljudski i kršćanski da suosjećate“, kaže Duško.

Prometni stručnjak tvrdi da se tragedije poput jučerašnje ne događaju slučajno.

"Ovo je jedan od uzroka, to je gruba nepažnja, drugi uzroci obično su brzina, alkohol i mobitel. Ali gruba nepažnja jedan je od uzroka na križanjima, obično je ta gruba nepažnja kobna", kaže Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet.

Svjedoče tome i crne brojke. U prvih sedam mjeseci 2018. u prometnim nesrećama život je izgubilo 176 osoba. U istom razdoblju 2019. poginula je 151 osoba, a u prvih sedam mjeseci ove godine njih 152.

Iako je godinu dana prošlo od stupanja na snagu novog, strožeg Zakona za prometne prekršaje, broj poginulih osoba nije se znatno smanjio. Smanjio se broj prometnih nesreća, broj nesreća s teško ozlijeđenim osobama i tek neznatno, za 1,4 posto, broj nesreća u kojima su izgubljeni životi.

Do 16. kolovoza ove godine život na cesti izgubila je 161 osoba.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene