Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodajom papige uzrokovao epidemiju i smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvu u Splitu podiglo je optužnicu protiv 54-godišnjega hrvatskog državljanina T. D. iz Splita zbog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi koje je počinio prodajom papigice "nimfe" zaražene papagajskom groznicom, 2002. godine, čime je prouzročio smrt jedne i zarazu 24 osobe,

izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija'' Valerija Kanđera, psihologinja Centra za socijalnu skrb objavila apel Psihologinja koja je tražila hitan smještaj za autističnu djevojčicu pod izvanrednim nadzorom Ministarstva: "Svrha je zastrašivanje i ušutkivanje"

Riječ je o, kako se doznaje, Tihomiru Dolini, vlasniku trgovine kućnim ljubimcima i potrepštinama "Butiga o' beštij".

Optužnicom ga se tereti da je početkom siječnja 2002. godine
63-godišnjem I. K. iz Splita prodao papigu iz porodice "nimfi" koju je, zajedno s ostalim pticama, nabavio od uzgajivača iz Križevaca i stavio ih u prodaju prethodno ne izvijestivši Veterinarski zavod kako bi, sukladno Zakonu o veterinarstvu, omogućio veterinarskoj inspekciji pregled ptica.

Papiga je, kako je naknadno utvrđeno, imala psitakozu ili papagajsku groznicu, što je prouzročilo epidemiju atipične upale pluća kod 24 stanara zgrade u kojoj živi I. K., a koji je od te bolesti preminuo 19. siječnja 2002.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene