Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice 33-ogodišnji razvodnik Ivica Cvrtila, utopio se na otoku Lastovu za vrijeme ronjenja.


Na mjesto nesreće izašli su djelatnici Temeljne i Kriminalističke vojne policije, a Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske i Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice odredili su povjerenstvo koje će utvrditi uzroke nesreće. 

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic) Tragedija u Istri: U dječjem bazenu utopilo se jednoipolgodišnje dijete, liječnici ga nisu uspjeli reanimirati Policijski ronioci, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u jezeru kod Slavonskog Broda

Smrt razvodnika Ivice Cvrtile konstatirao je liječnik Doma zdravlja Lastovo, koji je preliminarno kao uzrok utvrdio utapanje.

Tijelo unesrećenog helikopterom je prevezeno na Odjel patologije KBC "Firule" u Splitu, gdje će temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Dubrovniku, biti izvršena obdukcija i potvrđen stvaran uzrok smrti.

Istraga o uzrocima nesreće je tijeku, stoji u priopćenju MORH-a u kojem se ne iznose pojedinosti ovog događaja.

Neslužbeno se doznaje kako je razvodnik I.C. bio član vodonosca HRM-a te da je u trenutku pogibije bio izvan dužnosti.