Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

Prijatelju obećao posao kod vlasnika PPD-a, pa od njega na bizaran način uzeo gotovo 400.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz Zagreba obećao je svom prijatelju pronaći posao kod vlasnika PPD-a, no ustvari ga je prevario i od njega u godinu dana uzeo čak 381.500 kuna.

Zagrepčanin (32) je prošle godine obećao prijatelju zaposliti ga. Godinu dana kasnije i 318.500 kuna manje, muškarac je shvatio da je prevaren, a Zagrepčanin je uhićen u travnju ove godine, piše Danica.

Pakao je za nezaposlenog muškarca počeo u svibnju 2020. godine kada mu je prijatelj rekao da mu može srediti posao u tvrtki Energia Naturalis Pavla Vujnovca, šefa PPD-a. Napravio je lažnu e-mail adresu putem koje se predstavljao kao Pavao Vujnovac, a lažirao je i elektroničku poštu Vujnovčeve suradnice.

Ništa nije posumnjao

Lažnom Vujnovcu muškarac je preko prijatelja dao 185.000 kuna, a situacija se navodno zakomplicirala kada mu je šef PPD-a taj novac ''vratio'' preko istog tog prijatelja koji je kazao da mu je novac – ukraden.

Zagrepčanin je nakon toga muškarcu obećao posao kod Vujnovca putem drugih veza, no i njih, rekao mu je, treba plaćati. U dva navrata muškarac je Zagrepčaninu dao oko 120.000 kuna.

Tijekom istrage je prevareni muškarac rekao da je sa Zagrepčaninom prije pandemije radio u Sesvetama. Otkrio je i da mu nije bila sumnjiva komunikacija s navodnim Vujnovcem. Prijatelju koji ga je prevario dao je ušteđevinu, a novac je posuđivao i od prijatelja i obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA NE POVJEROVATI XL usne u bijegu - bizarna prevara u Istri: "Kako me danas pokrala žena patka!"

''U travnju sam mu trebao odnijeti još 46.000 kuna, pa je s policijom dogovoreno da mu označene novčanice predam u City centru East. No nije želio doći, tražio je da mu uplatim na račun'', prenosi Danica riječi prevarenog muškarca.

Zagrepčanin je priznao da je uzeo spomenuti iznos, ali tvrdi i da mu je međuvremenu vratio 100.000 kuna, što ovaj drugi opovrgava i kaže da ga je uz prijetnju prisilio da takvu izjavu ovjeri kod javnog bilježnika. Zagrepčanin je trenutačno na slobodi, a određena mu je mjera zabrane približavanja i komuniciranja s bivšim kolegom i prijateljem.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene