Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u pritvoru su

Pali međunarodni "botaničari" s više od 1000 sadnica trave: Na granici probali s pričom koju nitko nije popušio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u teretnom vozilu španjolskih registracija na graničnom prijelazu Karasovići pronašla 1096 stabljika Cannabis sative, kemijske i organske pripravke za uzgoj biljki, kao i uređaje koji se koriste za uzgoj marihuane.

U petak, 14. siječnja, policija je na graničnom prijelazu pretražila vozilo kojim je upravljao 44-godišnji Talijan, a suputnik mu je bio 32-godišnji Brazilac. Oni su u kombiju prevozili 1096 sadnica za koje su kazali da se radi o indijskoj konoplji i predali dokumentaciju koja je policajcima bila sumnjiva.

Zato se uključila Službe kriminalističke policije, a Općinski sud odobrio pretragu vozila, te je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da sadnice nisu industrijska konoplja nego biljka Canabis Sativa koja su u sebi sadržava znatno više od dozvoljenih 0,3 % Tetrahidrokanabinola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U pritvoru su VIDEO Pali dileri u Velikoj Gorici: Pronađena dva laboratorija za uzgoj marihuane, droga i arsenal oružja

Pretragom su također izuzeti kemijski i organski pripravci kao i uređaji koji se koriste u nedozvoljenom uzgoju marihuane. Utvrđeno je da su biljke bile namijenjene makedonskom tržištu.

Pročitajte i ovo Oružje, ilustracija operacija Conversus U velikoj Europolovoj akciji u kojoj je sudjelovala i Hrvatska zaplijenjen velik broj prepravljenih pištolja, streljiva i pirotehnike

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica stranih državljana predani su pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor dok je ODO-u Dubrovnik protiv istih podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene