Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru su

VIDEO Pali dileri u Velikoj Gorici: Pronađena dva laboratorija za uzgoj marihuane, droga i arsenal oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci dovršili su kriminalističku istragu nad dvojicom muškaraca u dobi od 40 i 43 godine. Pritom su na području Velike Gorice pronađena dva laboratorija za uzgoj marihuane. Policija je objavila videosnimke.

Muškarci su osumnjičeni da su na području Velike Gorice posebnim lampama, uređajima za ventilaciju i filtriranje zraka improvizirali laboratorije za umjetni uzgoj bilja, u kojima su potom uzgajali marihuanu.

Nakon sazrijevanja biljke bi sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali pa preprodavali.

U srijedu su policajci pretragom kuće, skladišne hale i drugih prostorija na području Velike Gorice pronašli dva improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane i u njima 333 stabljike visine od 15 do 100 cm.

Pronađeno je i ukupno 86.788 grama marihuane pakirane u 15 različitih pakiranja, 33 grama smole konoplje, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge, kao i uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka.

Pronađeno i oružje

40-godišnjak i 43-godišnjak su nabavili automatsku pušku kalibra 7,62 mm s pripadajućim spremnikom i 30 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 x 39 mm. Nabavljanje i posjedovanje takve puške je građanima zabranjeno.

Posjedovali su i veće količine vatrenog oružja i streljiva čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje. Navedeno su skrivali u hali na području Velike Gorice kojom su se koristili.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija U KOPRIVNICI Dolijala dva mlada dilera, jedan je maloljetan: Policija objavila detalje

Tijekom pretrage kuće, skladišne hale i drugih prostorija pronađeno je: jedna automatska puška kalibra 7,62 mm s pripadajućim spremnikom i 30 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 x 39 mm, jedan pištolj crne boje kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom i pet komada pištoljskog streljiva kalibra 6,35 mm, jedna lovačka puška crne boje kalibra 12 mm s pripadajuće četiri lovačke patrone kalibra 12 mm i 379 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljena istraga Pala još dvojica "ratara" s najveće otkrivene plantaže kod Zadra: Umjesto industrijske konoplje, zasadili 7500 stabljika marihuane

Tijekom kriminalističke istrage dvojici muškaraca je oduzet novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Obojica su pritvorena uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene